Události ze dne 19.3.2024

20.03.2024 10:39

Před devátou hodinou dopolední bylo oznámeno na linku 156, že u panelového domu na Palackého třídě stojí automobil na zeleni. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 9.58 hodin byli strážníci přivoláni do budovy úřadu v Pardubické ulici, neboť se tam na chodbě zdržoval neznámý muž, jenž pokřikoval na přítomné ženy a nevhodně se choval. Hlídka prostory příslušného objektu prověřila, avšak dotyčného člověka tam nezastihla.

Po desáté hodině se obrátila na městskou policii občanka s tím, že u jedné z prodejen na Masarykově náměstí se nachází dva zřejmě opilí bezdomovci, již pokřikují a močí na stěnu budovy. Strážníci uvedené muže zastihli u prodejny s rychlým občerstvením, kde se protiprávního jednání nedopouštěli. Po provedeném poučení hlídkou oba orientovaní místem i časem odešli pryč.

Ve 13.02 hodin vyjeli strážníci do Čáslavské ulice, kde u tamního hřiště občan zpozoroval poškozenou lavičku. Hlídka tuto informaci prověřila a poté o zjištěných skutečnostech vyrozuměla příslušného úředníka místního městského úřadu.

O dvacet šest minut později bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Čavisovské ulici stojí u konkrétního domu automobil na chodníku. Hlídka před příjezdem k uvedené budově obdržela informaci do oznamovatele, že zmíněné vozidlo již z místa odjelo.

V 17.36 hodin upozornil městskou policii občan, že v křižovatce ulic Škroupova a Víta Nejedlého leží na zemi registrační značka automobilu. Hlídka tento předmět vyzvedla a uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Před devatenáctou hodinou přivolal strážníky do Dostálovy ulice občan s tím, že tam u jisté budovy zaregistroval stojící automobil konkrétní tovární značky a barvy s propadlou technickou kontrolou, tedy vrak. Hlídka příslušné místo a následně také celou ulici prověřila, avšak vozidlo odpovídající popisu oznamovatele nezpozorovala.

V 19.04 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Hradištní ulici parkuje automobil v místě, kde platí zákaz stání. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Jedenáct minut po dvacáté druhé hodině informovala městskou policii žena o tom, že v ulici Strojařů parkuje automobil v křižovatce. Hlídka také v tomto případě umístila za stěrač příslušného vozidla výzvu pro nepřítomného řidiče.

Ve 4.14 hodin se obrátil na městskou policii se žádostí o pomoc majitel místní restaurace s tím, že právě obdržel výstražnou zprávu o tom, že do jeho podniku někdo neoprávněně vniknul a zdržuje se tam. Strážníci poté příslušnou budovu s dotyčným mužem prověřili, přičemž vyšlo najevo, že poplašný systém zřejmě aktivovali dva řidiči, již vykonávali zásobování jeho restaurace. Protože se v tomto případě jednalo o planý poplach a k protiprávnímu jednání nedošlo, hlídka následně odjela.

Po páté hodině ranní oznámila prostřednictvím tísňové linky obyvatelka Husovy ulice, že v jejich bytovém domě zní volání o pomoc. Strážníci v příslušné budově shledali, že toto volání vychází z uzamčeného bytu, proto na místo přivolali hasiče, aby uvedený byt zpřístupnili. Mezitím se však za pomoci sociální pracovnice podařilo obstarat klíč od zámku jeho dveří, proto zásah HZS nakonec nebyl zapotřebí. Jakmile strážníci vstoupili do bytu, zaregistrovali jeho obyvatelku ležící po pádu na zemi, proto k ní přivolali Zdravotnickou záchrannou službu, jež dotyčnou seniorku dopravila do nemocnice. Její byt poté zajistil přítomný příbuzný.

V 6.42 hodin vyjeli strážníci do místního sídliště, protože jistý obyvatel konkrétního bytového domu, jenž údajně trpí psychickými problémy, se měl podle oznámení dlouhodobě chovat agresivně a činit v budově nepořádek. Hlídka dotyčného muže shledala klidným a orientovaným, přičemž jeho protiprávnímu jednání v domě nic nenasvědčovalo. Přítomnou oznamovatelku strážníci řádně poučili a doporučili, jak může postupovat, pokud by se jeho jednání v budoucnu zhoršilo.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑