Události ze dne 10.1.2024

15.01.2024 15:58

Krátce po sedmé hodině ranní byli strážníci přivoláni do železniční stanice v Medlešicích, neboť se tam zdržoval promrzlý bezdomovec. Hlídka dotyčného muže, orientovaného místem i časem, poučila o možnosti pobytu v městské ubytovně. Protože po strážnících žádné pomoci nežádal, hlídka poté odjela.

V 7.50 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Pardubické ulici leží na zemi u popelnic bezdomovec. Strážníci příslušné místo a také jeho okolí prověřili, avšak ležícího muže bez domova nezaregistrovali.

Po půl deváté obdržela městská policie informaci, že v Lázeňské ulici nesprávně parkují některé automobily. Hlídka za stěrače těchto dvou vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 8.52 hodin vyjeli strážníci do sídliště U Stadionu, protože tam u jednoho z domů občan zaregistroval automobil stojící na zeleni. Hlídka na uvedené vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Přibližně o hodinu později bylo během pochůzkové činnosti strážníků zjištěno, že v Klášterních zahradách došlo k vyvrácení jednoho z odpadkových košů. O této skutečnosti hlídka učinila zápis do knihy závad k rychlé nápravě.

Sedmnáct minut před třináctou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na Tyršově náměstí cizí automobil neoprávněně obsadil vyhrazené parkovací místo určené pro vozidlo invalidy. Hlídka po domluvě s oznamovatelem umístila za stěrač příslušného automobilu výzvu pro nepřítomného řidiče.

Ve 13.20 hodin strážníci během hlídkové činnosti zaregistrovali výmol na vozovce v křižovatce ulic Na Kopci a Malecká. Strážníci inkriminované místo zadokumentovali a tento poznatek předali příslušnému správci komunikace k nápravě.

Po půl čtvrté se na městskou policii obrátila místní žena s konkrétním podezřením ve věci chování svých sousedů. Hlídka na místě provedla šetření a zjistila, že informace oznamovatelky se nezakládaly na skutečnosti.

V 16 hodin bylo oznámeno prostřednictvím linky 112, že v Markovicích volně pobíhá pes loveckého plemene. Hlídka prověřila příslušnou lokalitu, avšak toto zvíře nezaregistrovala.

O třicet čtyři minuty později byli strážníci přivoláni do Široké ulice, jelikož v přístupné společné chodbě jedné z tamních budov ležel bezdomovec. Hlídka dotyčného promrzlého muže, orientovaného místem a časem, z objektu vykázala a poté jej služebním vozidlem dopravila do městské noclehárny, kde byl v pořádku umístěn.

V 17.29 hodin kontaktoval městskou policii správce administrativní budovy v Poděbradově ulici s tím, že u vstupu do jejich objektu se za současných klimatických podmínek nachází pes, který je již delší dobu upevněný vodítkem ke kovovému stožáru. Jelikož majitele tohoto zvířete se oznamovateli ani strážníkům nikde v okolí nepodařilo vyhledat, hlídka tohoto křížence bez evidenční známky uvolnila a služebním vozidlem přepravila do útulku v Sečské ulici, kde jej v pořádku umístila do připraveného kotce.

Po devatenácté hodině upozornil strážníky občan, že v Medlešicích v Nádražní ulici sedí bezdomovec. Hlídka následně dotyčného promrzlého muže, orientovaného místem i časem, kontaktovala. Jelikož tentokrát se strážníky spolupracoval a požádal je o pomoc, hlídka jej přepravila do městské noclehárny v Tovární ulici, kde přenocoval.

Ve 22.50 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v ulici J. E. Purkyně volně pobíhá pes, jehož majitel se poblíž nenachází. Strážníci se opakovaně pokusili uvedené zvíře s reflexním postrojem odchytit, avšak vzhledem k jeho plachosti se hlídce ani v jednom případě nepodařilo přiblížit na vzdálenost potřebnou k použití odchytové pomůcky. Tento pes následně odběhl neznámo kam.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑