Události ze dne 11.1.2024

17.01.2024 07:09

V 9.11 hodin vyjeli strážníci na Popperovo náměstí, protože v tamní autobusové čekárně se zdržovaly osoby bez domova, jež obtěžovaly cestující. Hlídka tyto lidi, kteří nikam necestovali, z objektu vykázala.

Minutu před polednem bylo oznámeno na linku 156, že u supermarketu v ulici Obce Ležáků postávají bezdomovci, již po kolem jdoucích lidech žebrají peníze. Jakmile hlídka tyto dvě osoby náležitě poučila, svého jednání zanechaly a z místa odešly pryč.

Ve 13.06 hodin přivolal strážníky do křižovatky ulic Družstevní a Malecká občan, jenž tam zaregistroval nesprávně stojící automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

O šestnáct minut později obdržela městská policie informaci, že ve Václavské ulici parkuje automobil v místě, kde platí zákaz vjezdu. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Ve 13.29 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u konkrétního domu v Husově ulici obsadil neoprávněně cizí automobil vyhrazené parkovací místo určené pro vozidlo invalidy. Hlídka po domluvě s oznamovatelem umístila za stěrač příslušného automobilu výzvu pro nepřítomného řidiče.

Před čtrnáctou hodinou vyjeli strážníci do obce Vestec, neboť tamní obyvatelka na své zahradě zpozorovala cizí zraněnou kočku. Hlídka zvíře s poraněnou hlavou převzala od oznamovatelky a následně je dopravila do útulku v Sečské ulici, kde kočku předala do péče přítomné pracovnice.

V 18.38 hodin bylo oznámeno na linku 156, že ve Filištínské ulici parkují některé automobily neoprávněně na vyhrazených parkovacích místech. Hlídka příslušnou ulici prověřila a poté za stěrače třech vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Krátce po devatenácté hodině se obrátil na městskou policii majitel domu ve Fibichově ulici s tím, že před vjezdem na jeho pozemek nesprávně parkuje cizí automobil. Strážníci na toto vozidlo umístili výzvu pro nepřítomného řidiče. Oznamovatel poté za asistence hlídky vyjel s automobilem ze dvora na komunikaci.

V 19.11 hodin byli strážníci přivoláni na čerpací stanici v Olbrachtově ulici, neboť tam jeden ze zákazníků po natankování paliva do nádrže automobilu z čerpací stanice odjel pryč, přičemž pohonné hmoty neuhradil. Během šetření hlídky se dotyčný řidič vrátil zpět na místo s omluvou, že ve spěchu opomenul natankované palivo uhradit a dlužnou částku poté obsluze doplatil. Strážníci v tomto případě protiprávní jednání neshledali.

Přesně ve dvacet tři hodiny se obrátil na městskou policii se žádostí o spolupráci službu konající příslušník PČR s tím, že bude třeba, aby strážníci vyjeli do ulice Dr. Bartůňka řešit neoprávněné stání automobilu na parkovacím místě určeném pro vozidlo invalidy. Hlídka této žádosti vyhověla a o chvíli později za stěrač uvedeného automobilu umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑