Události ze dne 1.1.2024

10.01.2024 07:22

Po osmé hodině dopolední oznámil občan na linku 156, že jej cestou po nádraží v ulici Čs. armády ohrožoval neznámý muž s nožem v ruce, přičemž operátorovi městské policie uvedl popis dotyčného člověka. Operátor prostřednictvím kamer městského kamerového systému podezřelého člověka v ulicích vyhledal a sledoval jeho další pohyb, aby mohl navigovat strážníky, již k němu vyjeli. U obchodního centra na Borzně hlídka tohoto místního agresivního muže dostihla, kde za pomoci donucovacích prostředků – hmatů a chvatů – jej zpacifikovala a na jeho horní končetiny přiložila služební pouta. Strážníci na žádost PČR dotyčného člověka následně přepravili na místní obvodní oddělení Policie ČR, kde jej předali službu konajícím policistům k dalšímu opatření.

V 9.42 hodin strážníci vyjeli do ubytovny v Moravské ulici, neboť tam během uplynulé noci měly jisté osoby odcizit mobilní telefon, alkohol a cigarety tamní obyvatelky. Hlídka po příjezdu kontaktovala poškozenou ženu a následně také podezřelého muže, jenž připustil, že zmíněnou láhev alkoholu dopil, avšak trval na tom, že mobilní telefon ani cigarety neodcizil. Strážníci proto událost zadokumentovali a spisový materiál postoupí k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

O hodinu později obdržela městská policie informaci, že u konkrétního domu v sídlišti Na Špici stojí cizí automobil neoprávněně na parkovacím místě určeném pro vozidlo invalidy. Hlídka na tento automobil bez příslušného označení umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Ve 12.02 hodin přivolal strážníky do slatiňanského lesa řidič, jemuž do otevřeného zavazadlového prostoru automobilu vnikl cizí volně pobíhající pes. Hlídka uvedené zvíře od oznamovatele převzala a poté je dopravila na dvůr tamního městského úřadu, kde tohoto psa umístila do připraveného kotce, neboť v dostupných evidencích se jeho majitele, dle mikročipu umístěného na těle, nepodařilo zjistit.

Krátce před čtrnáctou hodinou oznámil telefonicky městské policii občan, že v ulici U Parku zaregistroval na parkovišti dlouhodobě stojící automobil, což považoval za podezřelé. Strážníci příslušné vozidlo zkontrolovali, přičemž ověřili přes PČR, že není evidované jako odcizené. Jelikož vyvstalo podezření, že by se tento automobil mohl časem stát autovrakem, hlídka zadokumentovala potřebné údaje k dalšímu možnému použití.

Ve 14.44 hodin strážníci během hlídkové činnosti zaregistrovali v autobusové zastávce v Poděbradově ulici uražený odpadkový koš. O této skutečnosti učinili strážníci zápis do knihy závad k rychlé nápravě.

Po patnácté hodině se obrátil na městskou policii pracovník ostrahy vlakového nádraží v ulici Čs. armády s tím, že před budovou nádraží polehává bezdomovec. Hlídka dotyčného muže bez domova zastihla v prostoru nedalekého autobusového nádraží, kde ležel na lavičce, přičemž v přítomnosti strážníků vstal a z místa odešel.

V 18.10 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na Tyršově náměstí u sportovní haly parkuje automobil na chodníku. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑