Události ze dne 13.1.2024

17.01.2024 07:12

Pět minut po osmé hodině dopolední obdržela městská policie informaci, že v opuštěném a nezajištěném domě v Novoměstské ulici se opět zdržují bezdomovci. Hlídka příslušnou budovu prověřila, avšak nepovolané osoby tam nezaregistrovala.

V 11.34 hodin přivolal strážníky do Malecké ulice občan, jenž tam zaregistroval v prostoru autobusové zastávky stojící automobily. Hlídka s přítomným řidičem vozidla, stojícího v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy, vyřešila dopravní přestupek na místě.

O chvíli později bylo oznámeno na linku 156, že u hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové postávají bezdomovci a pokřikují na kolem jdoucí lidi. Hlídka na uvedeném místě zastihla ženu bez domova, kterou pro nevhodné chování vykázala.

Ve 12.23 hodin se obrátila na městskou policii obyvatelka Pardubické ulice s tím, že v uvedené lokalitě zpozorovala a vyzvedla uhynulou kočku. Strážníci toto zvíře od ženy převzali a poté je dopravili do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde tuto kočku uložili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydána k odborné likvidaci.

Přibližně o hodinu později vyjeli strážníci do Václavské ulice, kde u jednoho z domů ležela uhynulá kočka. Hlídka také toto zvíře vyzvedla a dopravila do technických služeb.

Ve 13.28 hodin se dostavila na služebnu městské policie občanka, jež strážníkům předala nalezenou cizí platební kartu. Hlídka tento předmět uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Šestnáct minut před patnáctou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v prostoru autobusové zastávky v Malecké ulici parkuje automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Strážníci na příslušném místě shledali, že uvedené dopravní značení je ve špatném stavu a pro řidiče nedostatečně viditelné, proto na příslušné vozidlo výzvu pro nepřítomného řidiče neumístili. O špatném stavu tohoto dopravního značení hlídka v minulých dnech již učinila zápis do knihy závad k nápravě.

Ve 14.49 hodin byli strážníci přivoláni na parkoviště u supermarketu v ulici SNP, neboť tam jistý automobil stál neoprávněně na vyhrazeném parkovacím místě určeném pro vozidlo invalidy. Hlídka za stěrač příslušného automobilu umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po půl čtvrté upozornila městskou policii pracovnice supermarketu v ulici SNP, že u vstupu do jejich prodejny posedává žena bez domova a pokřikuje na kolem jdoucí zákazníky. Hlídka dotyčnou osobu poučila a poté z místa vykázala, orientovanou místem i časem.

V 16.47 hodin vyjeli strážníci k městské ubytovně v Tovární ulici, jelikož se tam opilý muž bez domova dožadoval poskytnutí noclehu, přičemž personál jej nemohl v jeho stavu do zařízení umístit. Vzhledem k tomu, že dotyčný bezdomovec, jenž jevil známky požití alkoholu, byl orientován místem i časem, strážníci s personálem dojednali, že po jeho dostatečném vystřízlivění před vchodem do ubytovny a snížení hladiny alkoholu v těle mu bude nocleh poskytnut.

Před dvacátou první hodinou se snažil do uzamčené budovy městské policie na Resselově náměstí vstoupit muž, jenž se dožadoval podání trestního oznámení. Jakmile hlídka otevřela vstupní dveře objektu, dotyčný člověk vůči ní okamžitě reagoval vulgárními výrazy a poté se nezdráhal jednoho z přítomných strážníků napadnout také fyzicky. Za použití donucovacích prostředků byl zpacifikován a celou událost poté převzali k šetření přivolaní policisté.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑