Události ze dne 1.3.2024

05.03.2024 18:51

Před devátou hodinou dopolední se obrátil na městskou policii občan s tím, že před obchodním centrem ve Škroupově ulici se zdržují osoby popíjející alkohol a kouřící cigarety, přičemž dodal, že toto jednání není vhodné vzhledem k tomu, že tam procházejí děti. Hlídka tuto informaci prověřila, avšak shledala, že na uvedeném místě k protiprávnímu jednání nedochází, neboť tito lidé popíjeli pivo a kouřili v místě, kde to není zakázáno.

V 11.38 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v křižovatce ulic V Hliníkách a Poděbradova nesprávně parkuje nákladní automobil. Strážníci u příslušného vozidla zastihli řidiče, jenž tam nouzově zastavil z důvodu technické závady automobilu, již neprodleně odstranil a z místa odjel.

O několik minut později vyjela hlídka na nábřeží Karla Čapka, protože tam žena zpozorovala odloženou injekční stříkačku. Jelikož uvedený předmět se nacházel na soukromém oploceném pozemku, strážníkům se žádným způsobem nepodařilo tuto injekční stříkačku vyzvednout a dopravit k odborné likvidaci.

Ve 12.52 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u jednoho z domů v sídlišti Na Větrníku stojí některé automobily na chodníku. Hlídka na příslušném místě zastihla čtyři vozidla. Na tři z nich strážníci umístili výzvy pro nepřítomné řidiče a s přítomným řidičem čtvrtého automobilu vyřešila hlídka dopravní přestupek na místě.

Dvanáct minut po šestnácté hodině obdržela městská policie informaci, že u mostu přes řeku Chrudimku v ulici Dr. Milady Horákové vytéká z potrubí velké množství vody. Operátor městské policie toto sdělení předal pracovníkovi příslušné vodárenské společnosti, jenž poté na místo vyslal tým kolegů, aby zjednali nápravu.

V 17.35 hodin byli strážníci přivoláni do bytového domu v Revoluční ulici, protože na společné chodbě této budovy ležel na zemi neznámý muž, který odmítl odejít. Hlídka v tomto člověku zjistila místního muže, jenž uvedl, že byl v uvedeném domě na dočasné návštěvě kamaráda, avšak momentálně nemá kam jít. Strážníci na základě této informace kontaktovali zmíněného obyvatele domu, jenž poté svého kamaráda pozval k sobě do bytu s tím, že se o něho postará.

Po devatenácté hodině požádala městskou policii o pomoc místní žena, jež uvedla, že ji manžel odmítl pustit domů. Strážníci na základě této prosby kontaktovali dotyčného muže, který uvedl, že tak jednal proto, že jeho manželka je pod vlivem alkoholu a že s sebou domů vedla kamarádku, jejíž přítomnosti doma si v žádném případě nepřeje. Protože zmíněná přítelkyně následně odešla pryč, muž svou ženu pustil do bytu.

Ve 23.35 hodin oznámila na linku 156 manželka majitele místní provozovny s rychlým občerstvením, že někdo poškodil vstupní dveře tohoto obchodu. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že v zámku uvedených dveří a také v zámku vstupních dveří sousedního domu někdo úmyslně zalomil klíč. Hlídka událost zadokumentovala a následně k podání vysvětlení vyzve osobu podezřelou z tohoto jednání. Celou věc poté dořeší přestupková komise Městského úřadu Chrudim.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑