Události ze dne 13.3.2024

14.03.2024 11:09

Po sedmé hodině ranní obdržela městská policie informaci, že na dvoře úřadu v Pardubické ulici stojí automobil, jenž by v nadcházejících dnech, pokud by tam i nadále setrval, bránil v provedení obnovy vodorovného dopravního značení. Strážníci zjistili majitelku uvedeného vozidla, avšak kontaktovat ji se jim žádným způsobem nepodařilo, proto se obrátili se žádostí o pomoc na své pardubické kolegy, kteří na příslušné adrese zastihli příbuznou dotyčné ženy, jež přislíbila, že o vzniklé situaci dceru telefonicky vyrozumí. Příslušný automobil byl následně přeparkován mimo dvůr.

V 8.59 hodin oznámila na linku 156 pracovnice drah, že na vlakovém nádraží v ulici Čs. armády cestující odevzdala několik dopisů, mezi nimiž byly také obálky označené modrým pruhem, které během jízdy vlakem zaregistrovala odložené v jednom z vagónů. Hlídka uvedenou korespondenci na nádraží vyzvedla, zadokumentovala a všechny dopisy poté předala příslušné pracovnici místní pošty.

Devatenáct minut po deváté hodině byli strážníci přivoláni do Slovenské ulice, kde žena odchytla cizího volně pobíhajícího psa. Hlídka zvíře, jehož majitele se jí nepodařilo zjistit, dopravila do útulku v Sečské ulici, kde tohoto psa v pořádku předala do péče přítomné pracovnice.

V 9.26 hodin se obrátila na městskou policii občanka s tím, že v Podfortenské ulici zpozorovala odloženou injekční stříkačku. Hlídka uvedený předmět vyzvedla a dopravila k odborné likvidaci.

Krátce po desáté hodině vyjeli strážníci do Lupáčovy ulice, jelikož se tam nacházelo odložené a nezajištěné jízdní kolo. Hlídka příslušný dopravní prostředek vyzvedla a uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

V 14.38 hodin oznámil prostřednictvím tísňové linky místní obyvatel, že jistému muži na pár dnů zapůjčil své jízdní kolo, avšak dotyčný člověk mu jeho dopravní prostředek dosud nevrátil. Strážníci vyjeli na příslušnou adresu, aby zmíněného muže kontaktovali, přičemž doma zastihli pouze jeho příbuznou, jež uvedla, že svého bratra vyrozumí, aby majitele jízdního kola kontaktoval. Oznamovatel toto řešení považoval za dostačující. V odpoledních hodinách se dostavil na služebnu městské policie muž, jenž si uvedený dopravní prostředek zapůjčil, s vysvětlením, že jízdní kolo mezitím zapůjčil jinému občanovi, který by mu měl tento dopravní prostředek v nejbližší době vrátit, přičemž dodal, že jakmile se tak stane, neprodleně jej navrátí jeho majiteli. Dotyčný člověk na závěr sdělil, že o této skutečnosti vyrozumí majitele jízdního kola.

Před šestnáctou hodinou obdržela městská policie informaci, že v supermarketu v ulici SNP došlo ke krádeži zboží. Strážníci v příslušné prodejně zastihli podezřelého muže, jenž se ke svému úmyslnému jednání doznal. Protože během šetření této události vyšlo najevo, a to na základě kamerových záznamů z prodejny, že stejného jednání se tam dotyčný člověk dopustil dvakrát v minulých dnech, k čemuž se rovněž doznal, hlídka jeho protiprávní skutky zadokumentovala a celou věc následně dořeší přestupková komise Městského úřadu Chrudim.

V 18.11 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Dr. Milady Horákové kráčí na vozovce opilý muž. Hlídka prověřila příslušnou komunikaci a také její okolí, avšak s negativním výsledkem.

Pět minut před devatenáctou hodinou strážníci vyjeli do Slatiňan, protože tam občanka odchytla cizího volně pobíhajícího psíka. Jelikož se hlídce v dostupných registrech nepodařilo zjistit jeho majitele, strážníci toto zvíře v pořádku umístili do připraveného kotce v areálu tamního městského úřadu. O umístění psa byl neprodleně vyrozuměn příslušný úředník.

Ve 20.54 hodin upozornila městskou policii občanka, že u konkrétního domu v sídlišti U Stadionu parkují dva automobily na zeleni. Hlídka na uvedená vozidla umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Krátce po dvacáté první hodině byli strážníci opět přivoláni do Slatiňan, neboť tam tentokrát volně pobíhal pes většího vzrůstu v ulici Vrchlického. Hlídka prověřila zmíněnou ulici a také celou lokalitu, avšak toto zvíře tam nezaregistrovala.

V 6.15 hodin oznámila prostřednictvím tísňové linky žena, že v ulici Strojařů parkuje automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Hlídka uvedené vozidlo na příslušném místě nezastihla.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑