Události ze dne 1.4.2024

03.04.2024 10:24

Před desátou hodinou dopolední se dostavila na služebnu městské policie žena, jež strážníkům předala sáček s neznámou látkou, jenž zaregistrovala odložený v ulicích města. O nálezu neznámé látky byla vyrozuměna PČR, jež poté uvedený sáček s obsahem převzala k dalšímu opatření.

V 11.34 hodin bylo oznámeno na linku 156, že obyvatel jistého domu se právě vrátil domů, zřejmě v podnapilém stavu, a z jeho bytu zní křik. Strážníci o chvíli později v příslušném bytě jednali s manželkou dotyčného člověka, jež sdělila, že manžel se vůči ní ničeho špatného nedopustil, pouze s ní komunikoval, avšak vzhledem k tomu, že je hlučný, oznamovatel mohl nabýt dojmu, že na ni křičí. Hlídka místem i časem orientovaného muže poučila a poté odjela.

Pět minut po poledni vyjeli strážníci na Masarykovo náměstí, neboť se tam měl nacházet muž, jenž křičel a napadal lidi. Hlídka na uvedeném náměstí zastihla člověka, který tam měl slovní rozepři s přítelkyní, a to z důvodu jeho opilosti. Vzhledem k tomu, že uvedený muž jevil známky požití většího množství alkoholu, přičemž odmítl odejít společně s přítelkyní, strážníci jej podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s naměřenou hodnotou 1,81 promile alkoholu. O chvíli později se na místo dostavila jeho příbuzná, jež svého dospělého synovce v podnapilém stavu převzala do péče a odvedla.

Ve 12.41 hodin oznámila prostřednictvím tísňové linky žena, že byla v místní provozovně rychlého občerstvení fyzicky napadena neznámým mužem, jenž ji bezdůvodně udeřil dlaní ruky do tváře. Oznamovatelka dodala, že dotyčný mladík by se právě mohl nacházet v nedalekém konkrétním domě. Hlídka v této budově jednala s občankou, jež uvedla, že zmíněný muž se tam již nezdržuje, a dodala, že místo jeho současného pobytu nezná. Strážníci událost s napadenou ženou zadokumentovali a spisový materiál postoupí k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

Po osmnácté hodině přivolal strážníky do sídliště U Stadionu občan, jenž tam zpozoroval automobil stojící na zeleni. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑