Události ze dne 14.5.2024

15.05.2024 11:12

V 8.30 hodin vyjeli strážníci do ulice K Májovu, protože tam občan zpozoroval bezdomovce, již tam měli močit a vykonávat potřebu. Hlídka na uvedeném místě zastihla čtyři osoby, přičemž znečistění jejich okolí močí či výkaly nebylo patrné. Jelikož tam ale ležely láhve a drobné odpadky, tito lidé je museli uklidit, načež byli z místa vykázáni.

Po desáté hodině se obrátil na městskou policii se žádostí o pomoc obyvatel bytového domu v ulici Na Rozhledně s tím, že někde v jejich budově došlo k vodovodní havárii, přičemž nyní bude třeba prověřit poslední z jeho bytů, jehož majitel však na zvonění nereagoval a dveře neotevřel. Strážníci zajistili telefonický kontakt na příbuzného dotyčného muže a kontaktovali jej. Zmíněný člověk se po chvíli dostavil na místo s tím, že jeho otec je momentálně hospitalizován v nemocnici. Jeho byt poté zpřístupnil přítomnému předsedovi společenství vlastníků domu ke kontrole.

V 17.13 hodin bylo oznámeno občankou na linku 156, že jisté místní obyvatelce zřejmě hrozí nebezpečí. Strážníci dotyčnou ženu kontaktovali. Následně vyšlo najevo, že jí známý mladý muž zaslal na její mobilní telefon výhružnou zprávu, přičemž pojala obavu, že by mohlo dojít k jejímu fyzickému napadení. Jelikož tato občanka jevila známky požití alkoholu, byla vyzvána k vykonání orientační dechové zkoušky s naměřenou hodnotou 1,62 promile alkoholu. Jakmile ji hlídka řádně poučila, nežádala v uvedené věci žádného šetření s tím, že k vyřízení celé záležitosti postačí, když strážníci autora zmíněné zprávy zkontaktují a vyzvou jej, aby svého jednání zanechal. Hlídka o chvíli později vyjela do místa bydliště dotyčného mladého muže, jehož rovněž podrobila orientační dechové zkoušce s naměřenou hodnotou 1,77 promile alkoholu. Jakmile strážníci tohoto občana řádně poučili, přislíbil, že svého počínání vůči uvedené ženě okamžitě zanechá.

Třicet pět minut po devatenácté hodině byli strážníci přivoláni na Žižkovo náměstí, protože se tam pohyboval opilý člověk, jenž hlasitě křičel a vulgárně nadával. Hlídka na uvedeném místě ani v jeho okolí dotyčného člověka nezaregistrovala.

V 19.39 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u nákupního centra na Borzně došlo k fyzickému napadání mezi několika osobami. Na uvedené místo vyjeli strážníci společně s policisty. Při příjezdu obou složek mezi uvedenými lidmi probíhala slovní rozepře. Hlídka dva viditelně podnapilé muže podrobila orientační dechové zkoušce s naměřenými hodnotami 1,97 a 2,11 promile alkoholu. Vzhledem k jejich vzrůstající agresivitě strážníci na jejich horní končetiny přiložili služební pouta a poté každá hlídka jednoho z nich přepravila na vyšetření do nemocnice a následně také do Protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích, kde byli oba lidé v pořádku předáni personálu stanice. Celou událost převzala na místě k šetření přítomná Policie ČR.

Po dvacáté druhé hodině obdržel operátor městské policie tísňový signál z městské ubytovny v Tovární ulici. K příslušné budově neprodleně vyjeli strážníci. Následně vyšlo najevo, že před jejich příjezdem se do uvedeného zařízení dobýval muž bez domova, jenž tloukl pěstmi do uzamčených vstupních dveří. Hlídka tohoto bezdomovce zastihla na odchodu. Vzhledem k tomu, že svým jednáním žádnou škodu na majetku nezpůsobil, strážníci jej poučili a poté vykázali.

Ve 23.15 hodin a také krátce před půlnocí vyjeli strážníci opět do Tovární ulice, protože i v těchto dalších dvou případech muž bez domova zvonil na zvonek městské ubytovny a dožadoval se vpuštění do budovy. Také tentokrát hlídka bezdomovce v podnapilém stavu, avšak orientovaného místem i časem, vykázala.

Ráno po půl šesté bylo oznámeno na linku 156, že u jistého domu v Široké ulici je rozbitá skleněná okenní tabule, přičemž v jejím okolí se na zemi nachází krev. Jelikož majitele příslušného objektu se hlídce v tuto ranní dobu nepodařilo kontaktovat, strážníci jej vyrozumí během dopoledne, aby zjistili skutečný stav věci. Dle zjištěných informací pak bude v celé věci postupováno.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑