Události ze dne 15.2.2024

19.02.2024 19:14

Po osmé hodině dopolední se obrátila na městskou policii žena s tím, že v ulici V Hliníkách před vjezdem na její pozemek nesprávně parkuje cizí automobil, jenž jí znemožnil vyjetí vozidlem na komunikaci. Po příjezdu strážníků se k takto stojícímu automobilu dostavila řidička, jež po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou vozidlo přeparkovala.

V 9.50 hodin požádala telefonicky strážníky o pomoc místní obyvatelka, jež na ulici upadla a sama nedokázala vstát. Při příjezdu hlídky se u dotyčné osoby nacházela její známá, které strážníci pomohli ženu po pádu v pořádku vyzvednout. Přestože tato osoba přivolání zdravotnické záchranné služby odmítla, druhá z žen hlídce sdělila, že svou známou sama preventivně dopraví na kontrolu k lékaři.

Dvacet dvě minuty po desáté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v objektu prosklené autobusové čekárny na Popperově náměstí tluče mladík rukou do skleněné přepážky. Vzhledem k tomu, že dotyčný člověk jevil známky užití omamných látek, strážníci na místo přivolali policisty, již po příjezdu dotyčného mladého muže a také jeho kamaráda prověřili. Jelikož ke škodě na majetku nedošlo, oba mladíci následně odešli pryč.

Ve 12.51 hodin byli strážníci přivoláni do Olbrachtovy ulice, neboť tam na chodníku ležel neznámý muž. Protože dotyčný člověk nereagoval na žádné podněty hlídky, byla k němu přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby, jež tohoto muže převzala do péče. Jelikož se v sanitním voze uvedený člověk probral a jednal agresivně, při jeho převozu do nemocnice asistovali přivolaní policisté.

Po třinácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na nádraží v ulici Čs. armády se zdržuje muž, jenž jeví známky užití návykových látek. Po příjezdu strážníků k tomuto člověku se na místo dostavila PČR a celou věc převzala k řešení.

Ve 13.44 hodin požádala městskou policii o asistenci dispečerka zdravotnické záchranné služby s tím, že bude třeba, aby strážníci vyjeli do Rooseveltovy ulice ke zřejmě opilému muži s poraněnou hlavou, k němuž zároveň vyjede posádka zdravotníků. Hlídka u dotyčného muže setrvala do příjezdu zdravotnické záchranné služby, jež tohoto člověka převzala do péče.

Po šestnácté hodině vyjeli strážníci do ulice Strojařů, neboť tam parkoval automobil nesprávně v křižovatce. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 16.35 hodin kontaktoval městskou policii občan s tím, že na společné chodbě domu v Široké ulici spí bezdomovec. Hlídka dotyčného muže po probuzení z budovy vykázala, orientovaného místem a časem.

O sedm minut později požádala strážníky o pomoc opatrovnice muže ze Slatiňan s tím, že jeho spolubydlící se bude ze společného bytu stěhovat, přičemž preventivní přítomnost hlídky zajistí bezproblémový průběh celé události. Strážníci se následně dostavili na příslušnou adresu, kde potřebnou dobu společně s opatrovnicí setrvali.

Krátce po druhé hodině ranní bylo oznámeno na linku 156, že u jednoho z domů v sídlišti Na Větrníku parkuje automobil na chodníku. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑