Události ze dne 15.3.2024

18.03.2024 18:17

V 7.33 hodin vyjeli strážníci do Pardubické ulice, jelikož v příkopu u tamního železničního mostku občanka zpozorovala odložené jízdní kolo. Protože hlídka tento dopravní prostředek shledala starým a poškozeným, ponechala jej na místě a s pracovníkem technických služeb dojednala jeho vyzvednutí a uložení do sběrného dvora.

Patnáct minut před osmou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici Na Ostrově leží u jisté budovy na zemi člověk. Při příjezdu strážníků se u příslušného objektu ani v jeho okolí zmíněná osoba nenacházela.

V 9.17 hodin se obrátil na městskou policii občan s tím, že v ulici Strojařů stojí v křižovatce automobil. Hlídka na uvedené vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Krátce před desátou hodinou byli strážníci přivoláni do sídliště U Stadionu, protože tam na zeleni parkoval automobil konkrétní tovární značky. Hlídka u příslušné budovy shledala dvě nesprávně stojící vozidla, za jejichž stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 15.25 hodin informoval městskou policii obyvatel ulice Pod Strání o tom, že na jeho soukromý pozemek vnikl cizí volně pobíhající pes. Strážníci odchycené zvíře od oznamovatele v pořádku převzali a následně je umístili do připraveného kotce v útulku v Sečské ulici, neboť majitele tohoto psa se jim v dostupných registrech nepodařilo zjistit.

Po půl páté bylo oznámeno na linku 156, že na parkovišti u supermarketu v Poděbradově ulici se zdržují dva bezdomovci, již obtěžují kolem jdoucí lidi. Hlídka tyto osoby pro nevhodné chování z místa vykázala.

V 17.33 hodin přivolala strážníky do supermarketu v ulici Obce Ležáků ostraha této prodejny s tím, že v jejich supermarketu byla nalezena cizí peněženka s doklady a s finanční hotovostí. Hlídka nalezené věci převzala a uložila je do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Pět minut po osmnácté hodině obdržela městská policie informaci, že v Hradištní ulici parkují na chodníku automobily. Hlídka na uvedená dvě vozidla umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 20.25 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na Resselově náměstí u morového sloupu postávají podezřelé osoby. Strážníci na uvedeném místě zastihli cizince s přítelkyní a s její kamarádkou. Jelikož se tito lidé protiprávního jednání nedopouštěli, hlídka odjela.

Před dvacátou první hodinou kontaktovala městskou policii operátorka linky 112 s tím, že v Revoluční ulici se na společné chodbě bytového domu nachází dva muži, již tam nabíjí mobilní telefon, přičemž kopou do dveří. Strážníci dotyčné osoby kontaktovali. Jeden z přítomných mužů sdělil, že v současné době v této budově bydlí, a dodal, že jej přišel navštívit kamarád. Dále upřesnil, že následně vyšli z bytu na společnou chodbu domu, kde jeho host hodlal ve volně přístupné zástrčce dobít svůj mobilní telefon. Oba muži poté z domu společně odešli.

Ve 21.31 hodin vyjeli strážníci do Husovy ulice, jelikož tamní vyhrazené parkovací místo, určené pro automobil invalidy, obsadilo cizí vozidlo. Hlídka po domluvě s oznamovatelem umístila za stěrač tohoto automobilu s cizí státní poznávací značkou výzvu pro nepřítomného řidiče.

Dvacet minut po dvacáté druhé hodině obdržela městská policie informaci, že ve Štěpánkově ulici stojí před jedním z domů muž a žena, již křičí nejen na sebe, ale také na přítomné děti. Vzhledem k tomu, že strážníci u příslušné budovy uvedené lidi nezaregistrovali, oslovili kolem jdoucí osoby, avšak nikdo z nich neměl o oznámené události tušení. Hlídka proto následně odjela.

Krátce před jednou hodinou ranní oznámil na linku 156 občan, že na Starém náměstí ve Slatiňanech volně pobíhá pes menšího vzrůstu, jenž má zakrvácenou končetinu. Oznamovatel strážníkům po příjezdu sdělil, že uvedené zvíře se marně pokusil odchytit, přičemž zmíněný plachý pes poté odběhl neznámo kam. Hlídka následně prověřila různé lokality, o nichž se muž domníval, že se tam toto zvíře může pohybovat, avšak s negativním výsledkem.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑