Události ze dne 1.6.2024

05.06.2024 09:39

Po osmé hodině dopolední bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Hradištní ulici neoprávněně stojí automobil na vyhrazeném parkovacím místě určeném pro vozidlo invalidy. Hlídka příslušnou ulici prověřila, avšak tento automobil nezaregistrovala.

V 9.29 hodin přivolal strážníky do sídliště Na Šancích občan s tím, že k trafostanici někdo právě odložil starou matraci a sporák. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že zde bude probíhat svoz odpadu a prostor okolo trafostanice byl zařazen mezi sběrná místa, kam mohli v tento den obyvatelé sídliště odkládat odpad. O protiprávní jednání se tedy v tomto případě nejednalo.

Krátce před polednem obdržela městská policie informaci, že u pokladny v supermarketu v ulici Slovenského národního povstání se nachází agresivní muž, který křičí na prodavačku a také na ostrahu prodejny. Pracovník ostrahy supermarketu strážníkům po příjezdu sdělil, že dotyčného muže rozčílilo, že byl při průchodu přes pokladní zónu prodejny vyzván, aby předložil ke kontrole obsah nákupní tašky, kterou měl při sobě. Dodal, že vše si před příjezdem hlídky navzájem vyříkali, tedy přítomnost strážníků již není zapotřebí. Hlídka proto odjela.

Ve 13.57 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Koželužské ulici se předešlého dne u jednoho ze zaparkovaných automobilů pohybovala skupina podezřelých osob. Vozidlo zde stálo i v den oznámení, kdy volající pojal obavu, zda nebylo odcizeno. Strážníci uvedený automobil s cizí státní poznávací značkou prověřili ve spolupráci s Policií ČR a zjistili, že vůz není evidován jako odcizený.

Po patnácté hodině vyjeli strážníci na Palackého třídu, kde na travnaté ploše občan zaregistroval malá opuštěná ptáčata. Hlídka ptáčata umístila do přepravního boxu a převezla na služebnu, kde si je převzal do péče odborný pracovník záchranné stanice Pasíčka.

Ve 20.43 hodin strážníci během hlídkové činnosti zaznamenali v ulici Čs. armády zaparkovaný automobil s rozsvícenými světlomety, v jehož okolí se nikdo nenacházel. Strážníci zjistili majitele vozidla a následně kontaktovali jeho příbuznou. Tato přislíbila, že majitele vozidla o této skutečnosti neprodleně vyrozumí.

Před dvacátou druhou hodinou kontaktoval městskou policii obyvatel sídliště Na Větrníku s tím, že mezi ním a jeho spolubydlícím došlo k potyčce. Oznamovatel strážníkům po příjezdu sdělil, že si s dotyčným mužem vše vyříkal a žádného šetření tedy po hlídce nakonec nežádá. Strážníci poté odjeli.

Ve 22.44 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky 156, že ve Spojovací ulici leží na chodníku opilý muž s poraněnou dolní končetinu a také hlavou. Muž strážníkům sdělil, že byl sražen projíždějícím automobilem. Z tohoto důvodu strážníci přivolali Zdravotnickou záchrannou službu a Policii ČR, která celou událost převzala k šetření. Muž byl po absolvování orientační dechové zkoušky na alkohol s naměřeným pozitivním výsledkem převezen do nemocnice.

Krátce po půlnoci se obrátila na městskou policii se žádostí o pomoc obyvatelka Revoluční ulice s tím, že na dveře jejího bytu klepe neznámý člověk. Strážníci na místě zastihli občana, který uvedl, že si popletl vchody bytového domu a klepal tedy na nesprávné dveře. Strážníci zjistili, že muž je orientován místem i časem a z domu poté odešel.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑