Události ze dne 16.4.2024

17.04.2024 10:52

Po deváté hodině dopolední obdržela městská policie informaci, že v Rybičkově ulici došlo k propadnutí dlažby. Hlídka inkriminované místo prověřila a poté zjištěné skutečnosti oznámila příslušnému úředníkovi místního městského úřadu ke včasné nápravě.

V 9.52 hodin byli strážníci přivoláni do jednoho z domů v sídlišti Na Větrníku, kde došlo k tomu, že obyvatelka této budovy údajně zneužila linku, určenou ke hlášení poruch výtahu, přičemž na základě planého poplachu na místo neprodleně vyjela posádka havarijní služby z Pardubic, aby z kabiny porouchaného výtahu vyprostila přepravované osoby. Jelikož příslušná firma následně požadovala za výjezd posádky finanční částku ve výši několika tisíc korun, hlídka kontaktovala dotyčnou ženu, jež přislíbila, že cenu za výjezd havarijní služby osobně uhradí. Protiprávní jednání v tomto případě strážníci neshledali.

Krátce po půl dvanácté se obrátila na městskou policii úřednice místního městského úřadu s tím, že u cyklostezky vedoucí z Chrudimi do Medlešic se nachází odstavený obytný přívěs. Strážníci uvedený karavan v majetku jisté společnosti prověřili a poté kontaktovali jejího pracovníka, jenž sdělil, že tento obytný přívěs tam byl před časem umístěn jako zázemí pro ostrahu přilehlé stavby, avšak po ukončení dozoru nad staveništěm došlo k tomu, že karavan opomenuli z místa odstranit. Dotyčný muž následně přislíbil, že zajistí, aby nejpozději následující den byl přívěs odstraněn. Hlídka jeho příslib na místě ověří.

Ve 13.08 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u konkrétního domu ve Škroupově ulici stojí automobil na chodníku. Hlídka u příslušné budovy zastihla dvě nesprávně zaparkovaná vozidla, za jejichž stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

O několik minut později vyjeli strážníci do ulice Na Kopanici, protože se tam nacházelo pět odložených injekčních stříkaček. Hlídka tyto předměty vyzvedla a dopravila k odborné likvidaci.

V 15.38 hodin informovala městskou policii žena o tom, že přímo na dětském hřišti ve vnitrobloku v Revoluční ulici parkují automobily. Hlídka na uvedeném místě zastihla jedno stojící vozidlo, na které umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po dvacáté hodině strážníci zaregistrovali v Široké ulici vyvrácený ukazatel směru k různým  cílům ve městě, proto o této skutečnosti učinili zápis do knihy závad ke včasné nápravě.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑