Události ze dne 19.2.2024

21.02.2024 14:20

Po osmé hodině obdržela městská policie informaci, že v ulici V Hliníkách nesprávně parkuje cizí automobil před vjezdem na tamní soukromý pozemek. Hlídka po domluvě s oznamovatelem umístila za stěrač tohoto vozidla výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 9.01 hodin byli strážníci přivoláni na silniční obchvat města, neboť se tam v konkrétním úseku pohyboval volně pobíhající pes. Hlídka prověřila příslušné místo a následně také celou komunikaci, avšak s negativním výsledkem.

O třicet čtyři minuty později bylo oznámeno na linku 156, že v křižovatce ulic V Tejnecku a Chelčického parkuje cizí automobil před vjezdem na tamní soukromý pozemek. Po příjezdu strážníků se k uvedenému vozidlu dostavil řidič a po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou automobil přeparkoval.

V 10.01 hodin vyjeli strážníci do ulice Čs. armády, jelikož se v čekárně autobusového nádraží zdržoval opilý člověk, jenž se nevhodně choval, přičemž oznamovatelka dodala, že dotyčný muž se právě přemístil do vestibulu vlakového nádraží. Hlídka tohoto muže bez domova podrobila orientační dechové zkoušce s výsledkem 2,31 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že poté začala vzrůstat jeho agresivita, strážníci na horní končetiny uvedeného člověka přiložili služební pouta a dopravili jej na vyšetření do nemocnice. Po provedeném vyšetření službu konající lékař rozhodl o umístění dotyčného muže na Protialkoholní záchytnou stanici v Pardubicích, kam jej hlídka přepravila a předala do péče personálu.

Třicet jednu minutu po poledni se obrátil na městskou policii občan s tím, že pod Myší dírou u laviček zpozoroval odloženou injekční stříkačku. Hlídka tento předmět vyzvedla a dopravila k odborné likvidaci.

Ve 13.41 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na hlavní komunikaci vedoucí ze Slatiňan směrem do Nasavrk leží vyvrácený strom. Strážníci inkriminované místo prověřili, avšak zmíněný strom tam nezaregistrovali, neboť jeho odstranění z komunikace před jejich příjezdem provedli dobrovolní hasiči z nedaleké obce.

Po čtrnácté hodině se dostavil na služebnu městské policie občan s tím, že na jeho automobil, stojící na jednom z místních vyhrazených parkovacích míst, dopadla vyvrácená svislá dopravní značka, která jeho vozidlo při pádu poškodila. Strážníci poté vyjeli na místo, kde pořídili potřebnou fotodokumentaci této události a zpracovali spisový materiál, jenž postoupí k dořešení příslušným úředníkům Městského úřadu Chrudim za účelem uhrazení způsobené škody majiteli poškozeného automobilu.

V 17.54 hodin byli strážníci přivoláni do ulice Obce Ležáků, protože za tamním bytovým domem parkovala vozidla na zeleni a také před garážemi. Hlídka na uvedené tři automobily umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Deset minut před dvacátou druhou hodinou kontaktoval strážníky občan s informací, že v posledních dnech se zdržuje v autobusové zastávce ve Vlčnově muž bez domova. Hlídka provedla kontrolu příslušné zastávky, kde zastihla zmíněného člověka, jehož poučila o možnosti pobytu v městské ubytovně a poté jej z místa vykázala.

Ve 22.10 hodin oznámil občan na linku 156, že ve Václavské ulici právě odchytl volně pobíhajícího psa. Strážníci od muže odchycené zvíře převzali, avšak dle mikročipu umístěného na těle se jim nepodařilo zjistit jeho majitele, proto psa dopravili do útulku v Sečské ulici, kde jej v pořádku umístili do připraveného kotce.

O sedmnáct minut později vyjeli strážníci na sídliště U Stadionu, protože tam u jednoho z domů parkoval automobil na zeleni. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po třetí hodině ranní obdržel operátor městské policie tísňový signál od místní ženy, jež potřebovala pomoc strážníků. Po příjezdu hlídky do místa jejího pobytu vyšlo najevo, že dotyčná občanka zaměnila tísňová tlačítka, takže místo pečovatelky přivolala městskou policii. Tuto ženu následně převzala do péče přítomná pracovnice.

V 6.22 hodin operátor městské policie opět zaregistroval tísňový signál, který jej tentokrát informoval o možném vniknutí nepovolané osoby do budovy u rozhledny Báry. Hlídka příslušný objekt zvenčí prověřila, avšak protiprávní jednání na místě neshledala.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑