Události ze dne 2.1.2024

10.01.2024 07:23

Pět minut po poledni se obrátila na městskou policii obsluha čerpací stanice v Pardubické ulici s tím, že v jejich areálu se nachází cizí odstavené a nezajištěné jízdní kolo. Strážníci uvedený dopravní prostředek prověřili a poté požádali pracovníky technických služeb, aby toto jízdní kolo dopravili na služebnu, kde je hlídka následně zaevidovala a uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim. O nálezu tohoto dopravního prostředku byla vyrozuměna PČR.

Ve 13.09 hodin vyjeli strážníci do Škroupovy ulice, protože v tamním areálu garáží se pohybovali dva podezřelí muži, z nichž jeden, oblečený do nátělníku, se marně snažil vstoupit do jedné z nich. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že jeden z přítomných lidí právě trpěl akutními zdravotními problémy, přičemž byl dušný a pociťoval bolest na hrudi, proto k němu strážníci přivolali Zdravotnickou záchrannou službu. Po telefonickém rozhovoru hlídky s majitelem příslušné garáže, bylo zjištěno, že druhý z přítomných mužů má jeho garáž řádně pronajatou, takže se o pokus o násilné vniknutí do ní nejednalo. Protiprávní jednání v tomto případě strážníci neshledali a následně odjeli.

Čtyři minuty před patnáctou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že ve výdejní místnosti ČČK, umístěné v administrativní budově v Městském parku, se bezdůvodně zdržuje žena bez domova, jež má obavu z přítomnosti jí známého bezdomovce. Hlídka dotyčnou ženu i jejího známého poučila a poté je oba z objektu vykázala.

Po šesté hodině ranní přivolal strážníky do Malecké ulice občan, jenž v prostoru tamní autobusové zastávky zaregistroval neoprávněně stojící automobil. Hlídka na uvedené vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑