Události ze dne 21.5.2024

22.05.2024 12:15

V 9.54 hodin obdržela městská policie informaci, že u jednoho z domů v ulici Obce Ležáků parkují ve vnitrobloku čtyři automobily před vjezdy do tamních garáží. Strážníci s přítomnými řidiči dvou z nich vyřešili dopravní přestupky na místě. Tato vozidla byla poté přeparkována. Za stěrače dalších dvou nesprávně stojících automobilů umístila hlídka výzvy pro nepřítomné řidiče.

Po půl jedné byli strážníci přivoláni do Pardubické ulice, protože tam automobil parkoval na zeleni. Hlídka na uvedené vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Ve 12.58 hodin bylo oznámeno na linku 156, že ve dvoře v Revoluční ulici se od dopoledních hodin volně pohybuje zakrslý králík, přičemž v jeho okolí se nikdo nenachází. Strážníci toto zvíře odchytli a dopravili na služebnu, kde je prozatím ponechali. Vzhledem k tomu, že oslovený pracovník záchranné stanice živočichů telefonicky sdělil, že uvedeného králíka jejich zařízení nemůže převzít do péče, dočasně se o toto zvíře postará jeden z pracovníků městské policie.

Deset minut před šestnáctou hodinou informovala ostraha supermarketu v Poděbradově ulici, že před jejich prodejnou se zdržují bezdomovci, již obtěžují kolem jdoucí zákazníky. Před příjezdem strážníků oznamovatel věc odvolal s tím, že tyto osoby již z místa odešly.

V 16.50 hodin se dostavila na služebnu městské policie mladá žena, jež požádala strážníky o konzultaci ohledně toho, jak může postupovat v případě, když byla kolegyní neprávem obviněna z toho, že jiné ženě vyhrožovala. Vzhledem k tomu, že dotyčná slečna jakékoliv šetření městské policie v této věci prozatím odmítla s tím, že pouze žádá o radu, jak může postupovat v případě, pokud bude podobné jednání zmíněné kolegyně vůči ní pokračovat, nebo se dokonce stupňovat. Hlídka mladou ženu náležitě poučila, což jí k řešení postačilo.

Před dvacátou druhou hodinou vyjeli strážníci do ulice Na Šancích, neboť tam parkoval firemní automobil s rozsvícenými světlomety, přičemž v jeho okolí se nikdo nenacházel. Hlídka zjistila majitele uvedeného vozidla a poté telefonicky kontaktovala jednatele příslušné společnosti, jenž sdělil, že osobně zařídí vše potřebné. Strážníci proto odjeli.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑