Události ze dne 23.5.2024

24.05.2024 07:05

Po sedmé hodině ranní obdržela městská policie informaci, že u supermarketu v Poděbradově ulici se zdržují bezdomovci, kteří obtěžují zákazníky. Hlídka okolí příslušné prodejny prověřila, avšak uvedené osoby nezastihla.

V 11.58 hodin vyjeli strážníci do ulice Obce Ležáků, protože tam občan zaregistroval několik nesprávně stojících automobilů. Hlídka na těchto sedm vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Dvacet dva minut po poledni bylo oznámeno na linku 156, že na travnaté ploše poblíž střední školy v ulici Víta Nejedlého leží neznámý člověk. Strážníci dotyčného místního muže, orientovaného místem i časem, zastihli již na odchodu, přičemž jim sdělil, že tam pouze odpočíval. Hlídka poté odjela.

V 16.51 hodin kontaktoval městskou policii operátor tísňové linky 112 s tím, že u supermarketu v Rooseveltově ulici se nachází muž s elektrickým invalidním vozíkem, u něhož došlo k technické závadě. Hlídka vyjela k uvedené prodejně, aby dotyčnému člověku poskytla pomoc, avšak tento muž se tam již nenacházel.

Po sedmnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici V Průhonech a také U Valchy, nesprávně parkuje větší množství automobilů, které stojí především na chodnících. Strážníci v uvedené lokalitě shledali, že se zřejmě jednalo o vozidla účastníků taneční akce, jež právě pobíhala v objektu zimního stadionu. Hlídka všechny dopravní přestupky řidičů zadokumentovala a následně budou řešeny.

Ve 22.43 hodin se obrátil na městskou policii řidič taxislužby s tím, že právě dopravil do místa bydliště místního muže, jenž jeví známky požití alkoholu, přičemž jeho chůze je nejistá, proto požádal strážníky, aby jej preventivně doprovodili od automobilu domů. Hlídka jeho žádosti vyhověla a poté společně s dotyčným zákazníkem, orientovaným místem i časem, odešla ke dveřím jeho bytu.

Po páté hodině ranní byli strážníci přivoláni do křižovatky ulic Široká a Lázeňská, protože se tam zdržovala divoká kachna s poraněným křídlem. Přítomná oznamovatelka hlídce sdělila, že před jejím příjezdem se zmíněný pták přemístil z komunikace do tamního vodního náhonu a následně zmizel z dohledu. Strážníci příslušné místo prověřili, avšak zraněnou kachnu nezaregistrovali.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑