Události ze dne 24.2.2024

26.02.2024 13:38

V 8.33 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Malecké ulici stojí automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Před jedenáctou hodinou se obrátil na městskou policii občan s dotazem, zda je možné v tomto období prořezávat vzrostlé stromy, přičemž dodal, že k tomuto jednání dochází v místní zahrádkářské kolonii. Strážníci kontaktovali majitelku příslušného pozemku, jež sdělila, že provádí kácení a prořezávání suchých stromků z důvodu plánované výstavby oplocení. Provedeným šetřením následně hlídka zjistila, že se tato činnost dotýkala pouze suchých stromků s malým průměrem kmenů, a to v době vegetačního klidu. Protiprávní jednání v tomto případě shledáno nebylo.

V 11.53 hodin byli strážníci přivoláni na Palackého třídu, protože u tamního panelového domu parkovaly automobily na chodníku. Hlídka za stěrače těchto dvou vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Po osmnácté hodině požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník PČR, a to vzhledem k vytížení vlastních hlídek, protože bylo třeba, aby strážníci prověřili informaci o tom, že v prodejně s rychlým občerstvením v Široké ulici se nachází arogantní zákazník. Hlídka kontaktovala personál uvedené provozovny a následně také obsluhu v sousední prodejně, avšak nikdo z oslovených lidí o problémovém zákazníkovi nevěděl. Toto zjištění bylo poté oznámeno Policii ČR.

Ve 20.06 hodin oznámila prostřednictvím tísňové linky žena, že byla v jedné z místních ulic fyzicky napadena jistým mužem. Strážníci, již poté vyjeli na uvedené místo, tam zastihli údajného útočníka, jenž sdělil, že došlo k incidentu mezi ním a matkou jeho bývalé přítelkyně, která jej udeřila dlaní do tváře, přičemž on ji následně pouze odstrčil a odešel opodál, kde vyčkal na příjezd hlídky. Oznamovatelka strážníkům sdělila, že tento člověk opakovaně chodí za její dcerou a pronásleduje ji, jednak cestou domů a také v internátě, kde pobývá. K uvedené události žena dodala, že přítomný muž ji uchopil za triko, na což ona reagovala tím, že mu uštědřila facku. Vzhledem k tomu, že dotyčný člověk se strážníkům prokázal průkazem příslušníka AČR, hlídka událost zadokumentovala a spisový materiál postoupí k řešení vojenské policii.

O devět minut později se obrátil na strážníky během šetření předchozí události občan s tím, že byl během nákupu v místní prodejně s rychlým občerstvením okraden, neboť mu personál vrátil jinou finanční částku, než měl skutečně obdržet. Dotyčný muž dodal, že se snažil celou věc řešit již v podvečer, avšak byl poučen o tom, že v tomto případě jedná o občanskoprávní spor, což nepovažoval za dostačující způsob řešení.  Hlídka se poté společně s oznamovatelem vydala do příslušné prodejny, kde přítomný prodavač vyloučil, že by se během vracení finanční hotovosti oznamovateli zmýlil. Jakmile se však na místo dostavil jeho nadřízený, připustil, že ze strany personálu provozovny mohlo dojít k pochybení a dotyčnému zákazníkovi vyplatil příslušnou bankovku, což oznamovatel považoval za dostačující způsob řešení.

Ve 22.24 hodin vyjeli strážníci do Poděbradovy ulice, neboť vyhrazené parkovací místo, určené pro automobil tamní obyvatelky, obsadilo cizí vozidlo. Hlídka po příjezdu do příslušné ulice shledala, že toto parkovací místo nebylo žádným způsobem označené jako vyhrazené, tudíž v tomto případě protiprávní jednání neshledala. Strážníci oznamovatelku poučili a poté odjeli.

Devět minut před dvacátou třetí hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v panelovém domě v sídlišti Na Větrníku ruší obyvatelé konkrétního bytu noční klid hlasitou hudbou. Hlídka před uvedenou budovou, na společné chodbě domu, ani u dveří příslušného bytu znějící hudbu ani jiný zvuk nezaregistrovala, proto následně odjela.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑