Události ze dne 25.3.2024

26.03.2024 13:41

V 7.35 hodin přivolal strážníky do ulice Strojařů pracovník stavební společnosti s tím, že tam stojící automobil brání v provedení stavebních prací. Před příjezdem hlídky uvedené vozidlo z místa odjelo.

Přesně v poledne informovala městskou policii řidička, že na silničním obchvatu Slatiňan došlo k pádu přenosného dopravního značení, jež nebezpečně zasahuje do komunikace. Strážníci příslušnou dopravní značku vyhledali, vyzvedli a umístili do původní polohy.

Dvacet pět minut po patnácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v ulici V Průhonech parkuje několik automobilů u krytého plaveckého bazénu v úseku, kde platí zákaz zastavení. Hlídka v inkriminovaném místě zastihla čtyři zaparkovaná vozidla, za jejichž stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 17.51 hodin vyjeli strážníci do Václavské ulice, protože tam měl směrem od Presů směřovat volně pobíhající pes většího vzrůstu.

Po osmnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici Na Valech parkuje před jednou z garáží cizí automobil. Strážníci zjistili majitele uvedeného vozidla a kontaktovali jej v jeho nedalekém místě bydliště. Po vyřešení přestupku muž vozidlo neprodleně přeparkoval.

V 19.12 hodin se obrátila na městskou policii žena bez domova s tím, že na neznámém místě nutně potřebuje vyzvednout své věci, avšak obává se toho, že by mohla být napadena jistým mužem bez domova. Po příjezdu strážníků do Lupáčovy ulice dotyčná osoba sdělila, že po hlídce již ničeho nežádá a z místa odešla.

Krátce před půl dvanáctou přivolala strážníky na Palackého třídu občanka, jež tam u panelového domu zpozorovala neznámého ležícího muže. Protože dotyčný člověk, jenž jevil známky požití alkoholu, utrpěl úraz hlavy, hlídka k němu přivolala Zdravotnickou záchrannou službu, jež tohoto člověka dopravila do nemocnice.

Dvě hodiny po půlnoci bylo oznámeno na linku 156, že v sídlišti Na Větrníku parkuje u jednoho z domů automobil na chodníku. Hlídka na uvedené vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑