Události ze dne 2.6.2024

05.06.2024 09:40

V 8.04 hodin se obrátila na městskou policii se žádostí o pomoc pečovatelka ze zařízení pro seniory v Soukenické ulici s tím, že tam došlo k pádu klientky, která sama nedokáže vstát. Žena neutrpěla žádné zranění, strážníci ji zvedli a uložili na lůžko, kde setrvala v péči přítomné pečovatelky. Hlídka poté odjela.

Po deváté hodině přivolal strážníky občan k supermarketu v ulici Slovenského národního povstání, protože si na tomto místě všimnul odloženého kufru. Vzhledem k tomu, že uvedené zavazadlo bylo zcela prázdné a značně poškozené, hlídka jej uložila do sběrného dvora k likvidaci.

Ve 14.38 hodin bylo oznámeno na tísňovou linku 156, že u můstku v Koželužské ulici parkuje automobil na zeleni. Strážníci umístili za stěrač vozidla výzvu pro nepřítomného řidiče. Majitel vozidla se dostavil na místo o chvíli později, hlídka tak mohla vyřešit jeho přestupek na místě.

Dvacet šest minut po šestnácté hodině vyjeli strážníci na základě oznámení do ulice Obce Ležáků, kde na lavičce u supermarketu seděl muž bez domova, který měl podle pracovníka ostrahy z této prodejny odcizit láhev alkoholu. Dotyčný muž však trval na tom, že si nápoj řádně zakoupil. Hlídka proto událost zadokumentovala a požádala personál prodejny o poskytnutí kamerového záznamu. Spisový materiál bude následně postoupen k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

V 16.46 hodin obdržela městská policie informaci, že v ulici Dr. Milady Horákové se nachází na komunikaci hluboký výmol. Strážníci toto místo prověřili a poté kontaktovali odpovědného pracovníka. Ten přislíbil, že díru ve vozovce prozatím řádně označí dopravní značkou a v následujícím týdnu bude provedena její oprava.

O čtyři minuty později požádal strážníky o spolupráci Hasičský záchranný sbor ČR s tím, že při zásahu čerpání vody z domu došlo k neúmyslnému poškození kanálového poklopu. Po příjezdu hlídky na místo byl vyrozuměn pracovník technických služeb, který v přítomnosti strážníků kanálovou šachtu zajistil, aby nedošlo ke zranění osob. O události byl poté vyrozuměn též pracovník správy majetku Městského úřadu Chrudim.

Krátce před osmnáctou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Kateřinském kostele se nevhodně chovají bezdomovci. Hlídka dva muže orientované místem i časem zastihla před uvedenou budovou, odkud je vykázala.

V 18.16 hodin byli strážníci přivoláni do Medlešic, kde na tamní cyklostezce ohrožoval volně pobíhající pes projíždějící cyklisty. Hlídka před příjezdem na místo obdržela informaci od oznamovatele, že majitel zvíře již odchytl a odvedl majitel. Hlídka byla proto odvolána.

O deset minut později upozornila městskou policii žena, že do Kateřinského kostela se vrátili bezdomovci a se opět nevhodně chovají. Před příjezdem hlídky tito muži kostel opustili a odešli neznámo kam.

Ve 20.20 hodin oznámila na linku 156 občanka, že během návštěvy místní restaurace došlo k odcizení jejího mobilního telefonu, který ponechala odložený na stole během toho, kdy opodál hrála kulečník. Vzhledem k tomu, že žena jevila známky požití alkoholu, což také sama uvedla, byla hlídkou vyzvána, aby se ve stanoveném termínu dostavila na služebnu městské policie za účelem sepsání zápisu o podaném vysvětlení. Strážníci poté občanku doprovodili do místa přechodného bydliště, kde prozvonili telefonní číslo. Bylo zjištěno, že mobilní telefon ležel doma na stole. K protiprávnímu jednání v tomto případě tedy nedošlo.

Po jedné hodině ranní vyjeli strážníci do Dašické ulice, jelikož v okolí čerpací stanice obcházel neznámý podezřelý muž. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že se jednalo o obyvatele nedaleké ubytovny, který nedokázal usnout, procházel se v ulici a se sluchátky v uších poslouchal hudbu.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑