Události ze dne 26.2.2024

27.02.2024 12:37

V 8.03 hodin vyjeli strážníci do ulice V Průhonech, neboť občan pojal podezření, že v této ulici někdo otočil přenosné dopravní značky, a zároveň poukázal na to, že tam nesprávně parkuje několik automobilů. Hlídka uvedené dopravní značení umístila do správné polohy a na čtyři vozidla umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Krátce po deváté hodině obdržela městská policie informaci, že v ulici K Ploché dráze nesprávně parkují automobily. Hlídka příslušné místo prověřila, avšak přestupkové jednání řidičů ani neprůjezdnost tamní komunikace neshledala.

V 9.36 hodin se obrátil na strážníky místní obyvatel s tím, že z opěrné zdi budovy jeho souseda se uvolnilo několik kusů zdiva, jež dopadly na jeho pozemek. Hlídka oznamovatele i jeho souseda poučila o tom, že v tomto případě se nejedná o protiprávní jednání. Oba muži se následně v přítomnosti strážníků domluvili na řešení vzniklé situace.

Pět minut před polednem bylo oznámeno na linku 156, že v Radoušově ulici nesprávně parkuje několik automobilů. Strážníci na jedno z uvedených vozidel umístili výzvu pro nepřítomného řidiče a s přítomným řidičem druhého z nich vyřešila hlídka dopravní přestupek na místě.

Ve 14.31 hodin byli strážníci přivoláni do Husovy ulice, jelikož tam parkoval automobil na zeleni. Hlídka na uvedeném místě toto vozidlo nezastihla.

Před šestnáctou hodinou kontaktovali městskou policii řidiči s tím, že na silničním obchvatu města leží na vozovce žok s větvemi a roštím. Strážníci, již vyjeli tuto informaci prověřit, v inkriminovaném místě zastihli pracovníka SÚS, jenž nebezpečné předměty z komunikace uklidil.

V 16.08 hodin se dostavila na služebnu městské policie žena, jež sdělila, že na Resselově náměstí právě odchytla volně pobíhajícího psa. Strážníci toto zvíře převzali a následně je dopravili do útulku v Sečské ulici, kde psa v pořádku umístili do připraveného kotce. Po určité době kontaktovala městskou policii jeho majitelka, jež se po domluvě s operátorem městské policie dostavila do příslušného zařízení, kde jí hlídka zvíře po vyřešení přestupku v pořádku vydala.

Přibližně o hodinu později vyjeli strážníci do Průmyslové ulice, protože majitelka tamního objektu shledala, že do zámku vstupních dveří někdo umístil hřebík a sirku. Hlídka událost zadokumentovala a spisový materiál postoupí k dořešení přestupkové komisi Městského úřadu Chrudim.

V 18.44 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u jednoho z domů v sídlišti Na Větrníku stojí automobil bez příslušného označení na vyhrazeném parkovacím místě, určeném pro vozidlo invalidy. Hlídka za stěrač tohoto automobilu umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po dvacáté první hodině přivolala strážníky do místní ulice žena, jež uvedla, že jí doma vyhrožuje přítel její matky. Při příjezdu hlídky na uvedenou adresu dotyčná občanka sdělila, že se mezi nimi jednalo pouze o slovní rozepři, přičemž si vše vzájemně vyříkali a tudíž žádného šetření v uvedené věci nežádá. Strážníci poté odjeli.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑