Události ze dne 29.5.2024

30.05.2024 12:56

V 9.14 hodin vyjeli strážníci do Havlíčkovy ulice, protože před tamní budovou zdravotní pojišťovny občan zaregistroval nesprávně stojící automobil. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

O několik minut později obdržela městská policie informaci, že na nábřeží Karla Čapka parkuje autobus, jenž ostatním automobilům komplikuje projetí příslušnou ulicí. Strážníci jeho řidiče telefonicky kontaktovali. Dotyčný muž se po chvíli dostavil na místo a po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou autobus přeparkoval.

V 19.05 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Husově ulici stojí několik automobilů na chodníku. Hlídka na těchto sedm vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Před půl desátou se obrátil na městskou policii majitel místní restaurace s tím, že před určitou dobou vběhl do venkovní zahrádky jeho podniku cizí volně pobíhající pes, jenž tam setrval. Oznamovatel dodal, že vzhledem k tomu, že bude končit provozní doba jeho restaurace, bude třeba, aby se o zmíněné zvíře postarali strážníci. Když hlídka tohoto psa odchytla, aby jej umístila do útulku v Sečské ulici, telefonicky kontaktoval městskou policii jeho majitel s tím, že své zvíře postrádá. Strážníci psa následně dopravili do místa jeho bydliště, kde jej po vyřešení přestupku muž v pořádku převzal.

Ve 22.09 hodin požádala strážníky o spolupráci Policie ČR, neboť bylo třeba, aby hlídka asistovala policistům, již vyjeli do jedné z místních ulic za účelem zatčení jisté osoby. Strážníci této žádosti vyhověli a na místě postupovali dle dispozic PČR.

Hodinu po půlnoci se dostavil na služebnu městské policie občan, jenž strážníkům sdělil, že byl na Palackého třídě v baru napaden. V uvedené věci však po hlídce žádného šetření nežádal a následně odešel pryč.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑