Události ze dne 30.5.2024

05.06.2024 09:36

Po desáté hodině dopolední se obrátila na městskou policii obyvatelka nedaleké obce s tím, že v okolí jejího domu se pohyboval neznámý muž s koloběžkou, který podezřele obhlížel její složené palivové dřevo. Hlídka prověřila okolí této budovy a také celou lokalitu, avšak dotyčného člověka nezaregistrovala.

Ve 12.04 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v jedné z místních lékáren došlo před několika dny ke krádeži zboží, což vyšlo najevo dodatečně, po zhlédnutí kamerového záznamu z lékárny personálem. Strážníci událost zadokumentovali a písemně požádali o poskytnutí příslušného kamerového záznamu, který zachytil pachatele při činu. Po zhlédnutí tohoto záznamu a provedeném šetření bude ve věci zvolen další postup městské policie.

Osm minut před třináctou hodinou přivolala strážníky na Školní náměstí občanka s tím, že u školy neznámý muž vyzval přítomné děti, aby mu předvedly kotrmelec, přičemž dodal, že za odměnu jim poté zakoupí zmrzlinu. Děti, které s mužem odešly do nedaleké cukrárny, si vše cestou rozmyslely a utekly pryč. Hlídka podezřelého muže dostihla v cukrárně, kde strážníkům sdělil, že chtěl děti potěšit zakoupením zmrzliny a ve svém jednání nespatřoval nic špatného. Strážníci prověřili jeho totožnost ve spolupráci s Policií ČR s negativním výsledkem. Hlídka muži doporučila, aby podobného jednání v budoucnu zanechal.

Ve 14.08 hodin informoval městskou policii pracovník ostrahy supermarketu v ulici Obce Ležáků, že v jejich prodejně byla nalezena cizí peněženka s doklady. Hlídka tyto věci v supermarketu vyzvedla a poté je uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Po dvacáté hodině vyjeli strážníci do Slatiňan z důvodu nesprávně zaparkovaného cizího automobilu. Hlídka zjistila, že jeho majitel se nachází v Praze, proto kontaktovala jeho příbuznou, která žije ve Slatiňanech. Dotyčná žena uvedla, že automobil tam byl dočasně zaparkován z důvodu probíhající rekonstrukce jejich soukromé zahrady. Po vyřešení dopravního přestupku bylo toto vozidlo přeparkováno.

Ve 22.23 hodin strážníci během hlídkové činnosti zaregistrovali, že v úseku od okružní křižovatky v Poděbradově ulic až po odbočku do Moravské ulice nesvítí lampy veřejného osvětlení. Tato skutečnost byla oznámena příslušnému pracovníkovi technických služeb.

O půlnoci se dostavil na služebnu městské policie muž, který strážníkům předal nalezenou cizí peněženku, která obsahovala doklady, platební kartu a také finanční hotovost v eurech i v korunách českých. Hlídka uvedenou peněženku s veškerým obsahem uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

O dvacet devět minut později bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky 156, že před restaurací v Havlíčkově ulici leží na zemi opilý muž. Strážníci zjistili, že se jedná o místního obyvatele, který nebyl orientován místem, ani časem a jevil známky požití většího množství alkoholu. Hlídka muže proto podrobila orientační dechové zkoušce na alkohol s naměřenou hodnotou 2,81 promile alkoholu. Tento člověk při pádu utrpěl poranění hlavy, proto strážníci přivolali Zdravotnickou záchrannou službu, jež zraněného občana převzala do péče. Jízdní kolo, které patřilo tomuto muži, hlídka umístila do stojanu na kola a řádně zamkla. Jeho tašku s nákupem strážníci převzali do úschovy na služebně, kde bude vyzvednuta majitelem po jeho propuštění z nemocnice.

Po jedné hodině ranní obdržela městská policie informaci, že v Husově ulici neznámý muž vyzvedává elektroodpad z příslušného kontejneru. Po příjezdu strážníků byly veškeré předměty vráceny zpět do nádoby na elektroodpad. Protiprávní jednání dotyčného člověka, který z kontejneru odcizil držák na mobilní telefon, vyřešila hlídka na místě pokutovým příkazem.

V 1.28 hodin byli strážníci přivoláni do sídliště Na Větrníku z důvodu hlasitě znějící hudby na autobusové zastávce a rušení nočního klidu. Hlídka na místě zastihla dva muže, kteří tam v tuto dobu poslouchali reprodukovanou hudbu. Po vyřešení přestupku na místě muži hudbu vypnuli a odešli pryč.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑