Události ze dne 4.1.2024

10.01.2024 07:26

Dopoledne po půl jedenácté informovala městskou policii občanka, že u obchodního centra na Borzně se zdržují bezdomovci, již obtěžují kolem jdoucí lidi. Strážníci uvedené osoby zastihli v klidu sedící na lavičce, přičemž se tito lidé protiprávního jednání nedopouštěli. Hlídka je poučila a poté odjela.

V 10.42 hodin byli strážníci přivoláni na Tyršovo náměstí, neboť tam v jistém místě konkrétní nesprávně zaparkovaný automobil komplikoval projetí ostatním vozidlům. Hlídka na příslušném místě zmíněný automobil nezastihla.

Osmnáct minut po poledni bylo oznámeno na linku 156, že na Všehrdově náměstí stojí na vyhrazených parkovacích místech některá vozidla neoprávněně. Strážníci se třemi řidiči těchto automobilů vyřešili dopravní přestupky na místě a na další dvě vozidla bez parkovacích karet umístila hlídka výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve stejné době se obrátila na městskou policii obyvatelka Škroupovy ulice s tím, že její parkovací místo, určené pro automobil invalidy, obsadilo cizí vozidlo. Při příjezdu hlídky se na příslušném parkovacím místě žádný stojící automobil nenacházel.

Osm minut před čtrnáctou hodinou vyjeli strážníci do sídliště U Stadionu, protože obdrželi informaci, že obyvatelka tamního bytového domu nedokáže vstoupit do svého bytu, neboť údajně neznámá osoba před jejím příchodem do budovy uzavřela pootevřené a zajištěné dveře jejího bytu, a dále že jí byly také odcizeny klíče od bytu. Hlídka v příslušném domě jednala s oznamovatelem a následně s dotyčnou ženou, jež budila dojem, že trpí psychickými problémy. Strážníci telefonicky kontaktovali její příbuznou, jež sdělila, že matka má v poslední době podobné výpadky paměti a utkvělé představy, jež se nezakládají na pravdě, přičemž dodala, že již vyjela do místa jejího bydliště, aby matku uklidnila a vzniklou situaci s ní řešila.

Před šestnáctou hodinou požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník PČR, neboť bylo třeba, aby strážníci během své činnosti pátrali po dvou chovancích, již se nevrátili zpět do školského zařízení v Čáslavské ulici. Hlídka postupně prověřila ulice města, avšak s negativním výsledkem. Po určité době obdržela městská policie informaci, že pátrací akce již byla ukončena, protože oba chlapci se v pořádku vrátili do školy.

V 16.11 hodin se dostavil na služebnu strážníků občan, jenž upozornil, že ve Štěpánkově ulici nesprávně parkují některé automobily. Hlídka za stěrače těchto tří vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

O dvě minuty později bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že před jistým domem v Revoluční ulici někdo odložil k popelnicím poškozenou židli. Vzhledem k tomu, že provedeným šetřením, ani zhlédnutím kamerového záznamu z příslušné kamery městského kamerového systému se strážníkům nepodařilo zjistit osobu odpovědnou za toto jednání, byl kontaktován příslušný pracovník technických služeb, jenž přislíbil, že zajistí odstranění tohoto poškozeného nábytku.

Patnáct minut před sedmnáctou hodinou se obrátila na strážníky během pochůzkové činnosti občanka, jež sdělila, že v Široké ulici dopadla na chodník velká část omítky konkrétního domu, jež se uvolnila vydatným deštěm. Hlídka toto sdělení prověřila a poté telefonicky kontaktovala majitele příslušné budovy, jehož na vzniklou situaci upozornila. Oslovený muž přislíbil, že následující den zajistí nápravu tohoto stavu, přičemž požádal strážníky, aby prozatím po domluvě s majitelem provozovny, umístěné v jeho domě, inkriminovaný úsek chodníku obehnali páskou, aby se tím předešlo možnému zranění kolem jdoucích osob. Hlídka jeho žádosti vyhověla.

V 17.44 hodin přivolal strážníky do Slatiňan tamní obyvatel, jenž uvedl, že kamarád po domluvě v jeho bydlišti dočasně ponechal svého psa, avšak od chvíle, kdy odešel do zaměstnání, nepřijímá jeho telefonické hovory, ve kterých jej chtěl upozornit, že jeho zvíře doma nemůže nadále ponechat, neboť se vzájemně nesnesou s jeho vlastním psem. Hlídka se pokusila dotyčného majitele zvířete kontaktovat, avšak také neúspěšně. Strážníci poté na doporučení oznamovatele kontaktovali pracovnici útulku v Sečské ulici, jež byla se situací okolo uvedeného psa seznámena, přičemž hlídce doporučila, aby toto zvíře přepravila do uvedeného útulku, kde bude prozatím umístěno do připraveného kotce s tím, že celou věc následně dořeší s jeho majitelem osobně. Strážníci na základě tohoto sdělení psa dopravili do zmíněného zařízení, kde jej předali do péče dotyčné ženy.

Po dvacáté druhé hodině bylo oznámeno na linku 156, že v ulici V Průhonech se v úseku mezi krytým plaveckým bazénem a zimním stadionem nachází podezřelý automobil, jehož posádka pomocí reflektorů svítí směrem do řeky a něco tam zřejmě hledá. Strážníci uvedené vozidlo na příslušném místě ani v okolí nezastihli, avšak provedeným šetřením zjistili, že se jednalo o pověřené osoby, jež tam z důvodu velkého průtoku vody v řece prováděli uzavření šoupat, aby do tamního slepého ramena řeky již nepřitékala voda. O této skutečnosti byla následně vyrozuměna oznamovatelka.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑