Události ze dne 5.6.2024

06.06.2024 16:04

V 8.48 hodin byli strážníci přivoláni do ulice U parku s tím, že zde mělo dojít ke zranění kočky, která vběhla pod jedoucí automobil. Hlídka zvíře umístila do přepravního boxu a převezla služebním vozidlem do útulku v Sečské ulici.

Dvacet minut po deváté hodině upozornil městskou policii občan, že v Heydukově ulici parkují automobily v místě, kde platí zákaz stání. Strážníci na místě shledali celkem dvanáct stojících vozidel. Za stěrače devíti z nich hlídka umístila výzvy pro nepřítomné řidiče a s třemi přítomnými řidiči vyřešila dopravní přestupky na místě.

V 9.30 hodin vyjeli strážníci do Malecké ulice na oznámení z důvodu stoupajícího dýmu na soukromém pozemku. Hlídka kontaktovala majitele pozemku, který uvedl, že právě spaloval zelené omladky dřevin s tím, že tuto činnost předem řádně oznámil Hasičskému záchrannému sboru. Strážníci muže poučili, a ten poté plameny řádně uhasil. Po vyřešení události na místě hlídka odjela.

Po desáté hodině požádala Policie ČR pro vytíženost vlastních hlídek městskou policii o spolupráci. Jednalo se o prověření informace, že v supermarketu v Rooseveltově ulici došlo ke krádeži zboží. Hlídka v příslušné prodejně zastihla podezřelou ženu, která se ke svému úmyslnému jednání doznala. Strážníci její přestupek proti majetku vyřešili na místě pokutovým příkazem. Neuhrazené zboží pachatelka dodatečně zaplatila.

V 10.45 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u jisté budovy v Soukenické ulici nesprávně parkuje automobil. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Přesně ve čtrnáct hodin informovala strážníky během pochůzkové činnosti v sídlišti U Stadionu občanka, že v této lokalitě se nachází odložené a nezajištěné jízdní kolo. Hlídka tento dopravní prostředek převzala a uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

V 15.14 hodin obdržela městská policie informaci, že u supermarketu v Poděbradově ulici se zdržuje žena bez domova, která obtěžuje zákazníky. Strážníci dotyčnou ženu a také další dva muže bez domova pro nevhodné chování z místa vykázali.

Šest minut po sedmnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v prostoru autobusové zastávky v Malecké ulici se právě jistý muž dohaduje se svým synem, přičemž během probíhající hádky po sobě hází neurčité předměty. Při příjezdu strážníků bylo na místě celkem pět osob a k protiprávnímu jednání mezi nimi nedocházelo. Přítomná žena hlídce uvedla, že k celé události došlo poté, co byla napadena svým potomkem, jehož se následně snažil umravnit jeho otec. Vzhledem k tomu, že dotyčná občanka uvedla, že během napadení k jejímu zranění nedošlo a lékařskou pomoc nežádá, strážníci zjistili totožnosti všech přítomných osob a událost zadokumentovali. Spisový materiál bude postoupen k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

V 18.43 hodin byli strážníci přivoláni do zařízení pro seniory v Soukenické ulici s tím, že tam došlo k pádu klientky, které přítomná pečovatelka sama nedokázala pomoci vstát. Hlídka s přítomným personálem pomohla zvednout dotyčnou ženu po pádu nezraněnou a uložila ji zpět na lůžko, kde setrvala v péči přítomné pracovnice.

Krátce po devatenácté hodině kontaktoval městskou policii občan s tím, že v ulici Dr. Václava Peška se u jedné z lamp veřejného osvětlení uvolnil kryt elektroinstalace. Strážníci tento předmět umístili na původní místo a pomocí nářadí jej zajistili. O události byl následně vyrozuměn příslušný pracovník technických služeb.

Dvacet osm minut po dvacáté hodině vyjeli strážníci do Poděbradovy ulice, protože na tamní autobusové zastávce se měla pohybovat nahá žena bez domova. Hlídka na místě zastihla dvojici oblečených bezdomovců, které pro nevhodné chování vykázala.

Ve 20.42 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Tovární ulici zaparkoval automobil s propadlou technickou kontrolou, jehož řidič odešel do nedalekého supermarketu. Tohoto muže se strážníkům nepodařilo kontaktovat. Informaci o technickém stavu jeho vozidla včetně fotodokumentace hlídka předá příslušnému správnímu orgánu.

Po dvacáté první hodině požádal městskou policii operační důstojník Policie ČR o spolupráci při pátrání po jistém projíždějícím automobilu, jehož řidič měl být pod vlivem návykových látek. Hlídka v ulicích postupovala dle pokynů Policie ČR, avšak uvedené vozidlo nezaregistrovala.

Ve 22.45 hodin se obrátil na strážníky obyvatel ulice Na Rozhledně s tím, že do dveří jeho bytu kope nohou přítelkyně. Při příjezdu hlídky k oznámenému jednání nedocházelo. Vzhledem k tomu, že dotyčná žena utrpěla poranění hlavy, které si, jak sama uvedla, přivodila během pádu na zeď, strážníci zajistili její lékařské ošetření. Oznamovatel ani jeho přítelkyně v této věci nežádali žádného dalšího šetření, strážníci poté odjeli.

Dvanáct minut po dvacáté třetí hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Dašické ulici sedí na chodníku neznámý muž, který nabízí k prodeji drogy. Strážníci zjistili totožnost tohoto člověka. Muž poté dobrovolně předložil k nahlédnutí obsah svého zavazadla, ve kterém hlídka uložené drogy neshledala. Protiprávní jednání v tomto případě nebylo zjištěno.

Ve 23.23 hodin byli strážníci přivoláni k panelovému domu na Palackého třídě, v jehož okolí zněla hlasitá hudba, která rušila noční klid. Při příjezdu hlídky u této budovy již zasahovali policisté, kteří celou věc s odpovědnou ženou řešili.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑