Události ze dne 7.6.2024

10.06.2024 16:16

V 7.23 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Čavisovské ulici je nesprávně zaparkovaný automobil bránící odvozu kontejneru s uloženou stavební sutí. Majitele vozidla se strážníkům nepodařilo kontaktovat, hlídka poté za stěrač jeho automobilu umístila výzvu pro nepřítomného řidiče. Toto řešení celé události oznamovateli postačilo.

O několik minut později vyjeli strážníci do Lupáčovy ulice, protože u mostu přes řeku občan zpozoroval vyvrácený schod. Hlídka místo zabezpečila proti vstupu osob, aby nedošlo k možnému zranění, a dále o zjištěných skutečnostech učinila zápis do knihy závad ke včasné nápravě.

V 9.35 hodin upozornila městskou policii občanka, že poblíž supermarketu v ulici SNP leží uhynulý potkan. Strážníci kadáver přepravili do areálu technických služeb, kde jej uložili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude následně vydán k odborné likvidaci.

Dvě minuty po desáté hodině se na strážníky obrátila žena s žádostí o pomoc při přepravě jejího nemohoucího otce do bytu. Hlídka tedy vyjela a za asistence řidiče sanitního vozu muže přemístila.

V 10.17 hodin bylo oznámeno na linku 156, že pod Širokými schody jsou nesprávně zaparkované automobily, které řidičům ostatních vozidel v uvedeném místě komplikují projetí. Hlídka za stěrač jednoho z nesprávně stojících automobilů umístila výzvu pro nepřítomného řidiče. Řidič druhého vozu zde stál z důvodu zásobování a po vyložení nákladu z místa neprodleně odjel.

Před jedenáctou hodinou obdržela městská policie anonymní oznámení o tom, že u jednoho z domů v Pardubické ulici stojí na chodníku motocykl. Vzhledem k tomu, že jeho majitele se strážníkům nepodařilo kontaktovat a výzvu pro nepřítomného řidiče nebylo možné na jeho dopravní prostředek umístit, hlídka tento přestupek zadokumentovala a následně jej postoupí k řešení příslušnému správnímu orgánu.

V 11.51 hodin přivolala strážníky na Palackého třídu řidička s tím, že se jí nepodařilo nastartovat motor svého automobilu. Hlídka pomocí startovacího zařízení příslušné vozidlo nastartovala a žena poté s automobilem odjela.

Po třinácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve Štěpánkově ulici jsou zaparkovány některé automobily bez příslušného povolení. Hlídka prověřila celou ulici a také její okolí, přičemž za stěrače osmi vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 13.37 hodin vyjeli strážníci do ulice Presy, neboť na pozemek majitele jedné zahrádky dopadl vyvrácený strom rostoucí na pozemku souseda. Hlídka úspěšně kontaktovala majitele pozemku s vyvráceným stromem, kdy tento přislíbil odstranění stromu tak, aby nedošlo k ohrožení života či zdraví.

Před patnáctou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Strojařů někdo založil u kontejnerů na odpad černou skládku. Strážníci u příslušných nádob na odpad zpozorovali odloženou postel, dřevěné dveře a také tiskárnu k počítači. Vzhledem k tomu, že provedeným šetřením se hlídce nepodařilo zjistit osobu možného pachatele přestupku, věc byla zadokumentována a spisový materiál bude postoupen k dořešení příslušnému správnímu orgánu. O odloženém odpadu byly vyrozuměny technické služby, aby zajistily jeho odstranění z veřejného prostranství.

V 15.40 hodin upozornil městskou policii občan, že na cyklostezce ve Slatiňanech volně pobíhá pes. Strážníci na uvedeném místě zastihli oznamovatele, který jim sdělil, že si ještě před jejich příjezdem psa zajistil a odvedl jeho majitel. Hlídka poté odjela.

Sedmnáct minut po šestnácté hodině byli strážníci přivoláni do Revoluční ulice, protože na parapetu okna bytového domu občanka nalezla odložený svazek klíčů. O chvíli později byla hlídka odvolána, jelikož tyto klíče si vyzvedl a odnesl majitel.

Ve 20.24 hodin oznámil prostřednictvím tísňové linky občan, že v Klášterních zahradách se pohybuje podezřelý muž, který obtěžuje návštěvníky zahrad. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o totožného muže, který před časem nabízel na ulici neznámým dětem zakoupení zmrzliny. Tentokrát tvrdil, že si chce pouze zahrát hrát s přítomnými mladíky v zahradách fotbal. Hlídka k dotyčnému muži přivolala hlídku Policie ČR k prověření totožnosti. V jeho počínání však nebyl shledán protiprávní čin, proto obě přivolané složky z Klášterních zahrad následně odjely.

Čtyřicet dvě minuty po dvacáté druhé hodině obdržela městská policie informaci, že v Revoluční ulici zní z dětského hřiště hlasitá hudba a křik. Strážníci na uvedeném místě zastihli muže, který prováděl úklid po večerním grilování. Po vyřešení celé věci na místě hlídka odjela.

Před čtvrtou hodinou ranní vyjeli strážníci k supermarketu v ulici Obce Ležáků k probíhající hlasité rekonstrukci prodejny, která v tuto dobu rušila obyvatele ulice Na Ostrově. Hlídka v supermarketu kontaktovala odpovědného pracovníka, který přislíbil, že již nikdo z občanů nebude jejich činností rušen. Po vyřešení přestupku strážníci odjeli.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑