Události ze dne 8.3.2024

11.03.2024 18:28

Několik minut před třináctou hodinou přivolal strážníky do ulice Obce Ležáků pracovník, jenž se tam chystal odstranit havraní hnízda, přičemž bylo třeba, aby strážníci v inkriminovaném místě usměrňovali dopravu. Hlídka jeho žádosti vyhověla.

V 15.47 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na Školním náměstí právě dochází k neoprávněnému odstraňování havraních hnízd. Strážníci shledali, že k uvedenému jednání dochází na základě výjimky schválené odborem životního prostředí, tudíž se o jednání v rozporu se zákonem nejedná.

O tři minuty později upozornil občan městskou policii, že někdo poškodil jeho dům. Oznamovatel strážníkům po příjezdu k nemovitosti ukázal staré trámy, jež podle jeho sdělení roky sloužily jako sušák na prádlo. Tyto trámy byly ztrouchnivělé vlivem povětrnostních vlivů a vysokým stářím. Dotyčný muž však trval na tom, že uvedené trámy někdo úmyslně polil kyselinou, aby je poškodil. Podobná situace byla také v případě okapového svodu jeho budovy, do něhož podle jeho názoru někdo úmyslně nasypal zeminu a rozpojil jej, přestože tento okapový svod byl značně zrezivělý a zřejmě léta neudržovaný. Protože oznámenému jednání nic nenasvědčovalo, hlídka majitele domu poučila. Ten uvedl, že prozatím žádného šetření v této věci nežádá s tím, že nejprve obstará znalecký posudek. Hlídka na základě této informace odjela.

V 18.38 hodin vyjeli strážníci do ulice Dr. Milady Horákové, jelikož tam několik občanů zpozorovalo podezřelou dvojici zřejmě opilých lidí, již u konkrétní budovy manipulovali s krytem kanálu. Hlídka prověřila okolí příslušného domu a následně také celou lokalitu, avšak uvedené lidi nezaregistrovala, přičemž kryt zmíněného kanálu se nacházel na svém místě, řádně usazený.

Minutu po dvacáté hodině se obrátil na městskou policii obyvatel sídliště U Stadionu s tím, že na jeho domovní zvonek opakovaně zvoní jemu známý muž, jenž se tímto způsobem dožaduje vpuštění do bytu. Hlídka zvonícího člověka z místa vykázala.

Ve 3.03 hodin zaregistroval operátor městské policie prostřednictvím kamery městského kamerového systému muže, jenž na Resselově náměstí kopal do reklamního poutače. K tomuto člověku vyrazili strážníci, aby zjistili jeho totožnost. Dotyčný muž se ke svému jednání plně doznal, avšak jevil známky požití alkoholu, proto byl vyzván, aby se následující den dostavil na služebnu městské policie, kde s ním hlídka jeho počínání dořeší.

Po čtvrté hodině ranní bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na společné chodbě bytového domu v Malecké ulici přebývá bezdomovec. Dotyčný muž v přítomnosti hlídky budovu opustil.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑