Události ze dne 8.5.2024

09.05.2024 12:51

V 11.10 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v jedné z prodejen obchodního centra na Borzně došlo ke krádeži zboží. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že pachatel po činu utekl s nezaplaceným zbožím neznámo kam. Zhlédnutím kamerového záznamu z příslušného obchodu bylo zjištěno, že se jednalo o muže, avšak jeho totožnost nebyla na základě místní znalosti hlídky známá. Poté, co strážníci tuto skutečnost sdělili majitelce prodejny, další šetření v uvedené věci odmítla. Hlídka proto odjela.

O devatenáct minut později přivolal strážníky do Střeleckého parku občan s tím, že tam zaregistroval cizí odloženou platební kartu. Hlídka uvedený předmět převzala a následně jej uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Ve 14.55 hodin požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník PČR, neboť bylo třeba, aby strážníci asistovali policistům a posádce Zdravotnické záchranné služby během zásahu u místního obyvatele s akutními psychickými problémy. Hlídka na příslušné adrese postupovala dle dispozic PČR a zdravotníků, již dotyčného muže převzali do péče a dopravili jej do příslušného zdravotnického zařízení.

Před šestnáctou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Pardubické ulici poblíž Městského parku leží na zemi bezdomovec. Hlídka tohoto člověka po probuzení z místa vykázala, orientovaného místem i časem.

Ve 20.50 hodin vyjeli strážníci do Novoměstské ulice, protože tam občan zaregistroval podezřele stojící automobil, přičemž nabyl dojmu, že toto vozidlo se během parkování zřejmě samovolně uvedlo do pohybu a popojelo, načež zůstalo stát na komunikaci. Hlídka po příjezdu zjistila jeho majitele a kontaktovala jej. Dotyčný muž sdělil, že uvedený automobil právě prodal s tím, že následující den bude provedeno jeho úřední přehlášení na nového majitele. Po chvíli se k tomuto vozidlu dostavil jeho současný majitel, jenž na uvedeném místě automobil zaparkoval během fotbalového utkání, jež proběhlo na tamním stadionu, a to v době, kdy byla příslušná ulice dočasně jednosměrná. Muž vozidlo následně přeparkoval.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑