Události ze dne 9.4.2024

10.04.2024 18:41

Deset minut před osmou hodinou dopolední upozornila městskou policii občanka, že na Školním náměstí leží na zemi žena. Po příchodu hlídky vyšlo najevo, že dotyčná osoba během chůze zakopla o šrouby upevněné v zemi za účelem uchycení dopravního značení a poté upadla, přičemž se poranila. Oznamovatelka na místo přivolala Zdravotnickou záchrannou službu a společně s hlídkou ležící ženě poskytla potřebnou pomoc. Posádka zdravotníků po příjezdu převzala zraněnou občanku do péče.

V 8.46 hodin vyjeli strážníci do supermarketu na Palackého třídě, kde byla nalezena cizí peněženka s doklady, jež navíc obsahovala drobné mince a také platební kartu. Hlídka tyto věci od ostrahy prodejny převzala a následně je uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Po půl desáté se obrátil na městskou policii občan s tím, že na jeho soukromém pozemku, jenž náleží k domu na Palackého třídě, se nachází bez jeho souhlasu odstavený motocykl, který nepatří žádnému z nájemníků budovy a který mohl být odcizen majiteli. Strážníci uvedený dopravní prostředek prověřili, přičemž shledali, že není evidován jako odcizený. Hlídka následně zjistila a kontaktovala majitele tohoto motocyklu, jenž se omluvil s tím, že netušil, že svůj dopravní prostředek umístil na soukromý pozemek, a přislíbil, že jej neprodleně přeparkuje. Protože dotyčný muž dále sdělil, že je ochotný parkovací místo od majitele příslušného pozemku řádně pronajmout, strážníci tuto informaci předali oznamovateli, jenž poté souhlasil s tím, aby hlídka jeho telefonní číslo poskytla majiteli motocyklu, neboť společně dojednají konkrétní podmínky tohoto pronájmu.

V 10.29 hodin informoval strážníky prostřednictvím elektronické pošty občan, že poblíž restaurace v Pardubické ulici zpozoroval odložené a nezajištěné jízdní kolo. Hlídka uvedený dopravní prostředek, jenž nebyl evidován jako odcizený, vyzvedla a uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Pět minut po půl jedné bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Bohuslava Martinů parkují automobily na chodníku. Hlídka za stěrače těchto dvou vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve čtrnáct hodin požádala městskou policii o pomoc místní obyvatelka s tím, že na její domovní zvonek opakovaně zvonil jistý muž, jenž tím obtěžoval nejen ji, ale také její dceru. Oznamovatelka dodala, že dotyčný člověk svého jednání sice prozatím zanechal a odešel pryč, ale požádala, aby jej strážníci v ulicích města vyhledali a poučili. Hlídka prověřila okolí příslušné budovy i další vytipovaná místa, avšak tohoto muže nikde nezaregistrovala.

Krátce po patnácté hodině byli strážníci přivoláni do parku na Střelnici, jelikož tam volně pobíhal pes většího vzrůstu, přičemž jeho majitel postával opodál. Při příjezdu hlídky na uvedené místo bylo toto zvíře řádně upevněné na vodítku a dotyčný muž se protiprávního jednání nedopouštěl. Strážníci jej proto poučili a následně odjeli.

V 16.01 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici Přemysla Otakara stojí na vyhrazeném parkovacím místě určeném pro konkrétní vozidlo invalidy neoprávněně cizí automobil. Po příjezdu strážníků se k uvedenému vozidlu dostavil řidič, také držitel průkazu ZTP, jenž po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou automobil přeparkoval.

Přibližně o hodinu později opět kontaktovala městskou policii místní obyvatelka s žádostí, aby strážníci přijeli k jejímu domu, neboť se tam opět dostavil jí známý muž, jenž ji neustále obtěžuje a pronásleduje. Před příjezdem hlídky dotyčný člověk odešel neznámo kam. Protože oznamovatelka následně strážníkům sdělila, že jeho počínání již šetří kriminální policie, hlídka ženě doporučila, aby o pokračujících problémech informovala přímo Policii ČR.

Jedenáct minut po sedmnácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že před budovou vlakového nádraží v ulici Čs. armády postává několik mužů, z nichž jeden zřejmě rozbil skleněný předmět. Strážníci během kontaktu s uvedenými lidmi, již popíjeli pivo, shledali, že všichni jsou orientovaní místem i časem. Jeden z přítomných mužů se doznal k tomu, že během hovoru s ostatními z jeho ruky vyklouzla skleněná pivní láhev, jež se po dopadu do květináče rozbila. Dotyčný člověk poté skleněné střepy z květináče uklidil a hlídka jeho počínání vyřešila na místě.

V 19.10 hodin vyjeli strážníci opět do ulice Čs. armády, kde tentokrát na kolejích vedoucích nad tamním podchodem pro chodce měly sedět děti. Při příjezdu hlídky se na uvedeném místě v kolejišti žádné osoby nenacházely.

O osmnáct minut později informoval městskou policii občan, že v Lázeňské ulici stojí automobil s otevřeným okénkem, v jehož okolí se nikdo nenachází. Strážníci zjistili majitele příslušného vozidla a kontaktovali jej. Dotyčný muž poté svůj automobil řádně zajistil.

Ve 21.19 hodin přivolal strážníky do Heydukovy ulice občan s tím, že v tamní rozestavěné vile se zřejmě pohybovala neznámá osoba se svítilnou. Hlídka uvedenou budovu zvenčí prověřila, avšak její okna i dveře byly zajištěné a násilnému vniknutí nepovolané osoby dovnitř nic nenasvědčovalo.

O hodinu později se obrátil na městskou policii se žádostí o spolupráci operační důstojník PČR, neboť bylo třeba, aby strážníci asistovali policistům, již vyjeli do ulice Přemysla Otakara řešit vzájemné fyzické napadení mezi dvěma muži, otcem a synem. Při příjezdu hlídek do příslušné ulice měli zasahující policisté situaci pod kontrolou, proto strážníci ke staršímu z dotčených mužů, jenž po úderu pěstí do hlavy uváděl akutní zdravotní problémy, přivolali Zdravotnickou záchrannou službu. Obě složky poté odjely.

Krátce před druhou hodinou ranní bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u konkrétního domu v ulici Čs. armády stojí automobil, z jehož interiéru zní hlasitá hudba, která ruší noční klid. Strážníci v uvedeném vozidle zastihli řidiče, jenž po vyřešení přestupku hudbu vypnul a z místa odjel.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑