Události ze dne 11.2.2024

12.02.2024 16:33

V 8.31 hodin vyjeli strážníci do Poděbradovy ulice, protože v tamním supermarketu se nacházeli bezdomovci, již obtěžovali zákazníky. Hlídka tyto dvě osoby pro nevhodné chování z prodejny vykázala, orientované místem i časem.

Po desáté hodině bylo oznámeno na linku 156, že na Palackého třídě mezi budovou peněžního ústavu a zdravotnického zařízení leží na trávě neznámý muž, jenž nedokáže vstát. Strážníci dotyčného člověka, jenž jevil známky požití alkoholu, podrobili orientační dechové zkoušce s naměřenou hodnotou 3,24 promile alkoholu v dechu. Jelikož se tento muž následně začal chovat agresivně, strážníci vůči němu použili donucovacích prostředků a na jeho horní končetiny přiložili služební pouta. Po provedeném lékařském vyšetření v nemocnici, kde službu konající lékař rozhodl o jeho umístění do Protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích, hlídka tohoto člověka přepravila do Pardubic, kde jej v pořádku předala do péče personálu stanice.

V 10.43 hodin upozornil městskou policii muž bez domova, že u supermarketu v Poděbradově ulici se nachází opilá žena bez domova, jež se nevhodně chová. Při příjezdu strážníků dotyčná osoba sama odcházela, orientovaná místem i časem.

Po půl dvanácté bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u jednoho z domů na Palackého třídě parkuje automobil na zeleni. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 16.58 hodin přivolala strážníky do Hradištní ulice žena s tím, že tamní vyhrazené parkovací místo, určené pro automobil invalidy, neoprávněně obsadilo vozidlo bez příslušného označení. Hlídka po domluvě s oznamovatelkou za stěrač tohoto automobilu umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑