Události ze dne 12.2.2024

15.02.2024 13:05

Krátce po sedmé hodině ranní byli strážníci přivoláni do budovy úřadu v Pardubické ulici, neboť se tam bezdůvodně zdržovali bezdomovci, již se nevhodně chovali. Hlídka tyto dvě osoby, orientované místem i časem, z objektu vykázala.

V 7.46 hodin bylo oznámeno na linku 156, že ve Smetanově ulici stojí automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Dvě minuty před osmou hodinou telefonicky poukázal občan na to, že na volně přístupném pozemku v Olbrachtově ulici se dosud nachází množství větví, jež ze stromu odlomil silný vítr. Strážníci zjistili a také kontaktovali majitele příslušného pozemku, jenž sdělil, že ve spolupráci s městským úřadem bude v dohledné době provedeno odstranění těchto větví a pokácení stromů.

V 9.41 hodin strážníci během pochůzkové činnosti zaregistrovali ve Fibichově ulici několik automobilů, stojících v místě, kam je vjezd dopravní značkou zakázán. Hlídka za stěrače těchto devíti vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Po poledni bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v supermarketu v ulici SNP došlo ke krádeži zboží. Strážníci v příslušné prodejně zastihli podezřelou ženu, jež se doznala k tomu, že za pokladní zónu pronesla úmyslně zboží bez zaplacení. Hlídka její přestupek proti majetku vyřešila na místě pokutovým příkazem, neuhrazený výrobek byl dodatečně zaplacen.

V 15.35 hodin obdržela městská policie informaci, že na konkrétním místě v Poděbradově ulici leží na vozovce uhynulá kočka. Hlídka uvedené zvíře vyzvedla a dopravila do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde tuto kočku umístila do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydána k odborné likvidaci.

Dvacet osm minut po devatenácté hodině vyjeli strážníci do supermarketu na Palackého třídě, jelikož se tam opakovaně a bezdůvodně vracel místní muž bez domova. Hlídka po příjezdu dotyčného člověka z objektu vykázala, orientovaného místem i časem.

Po páté hodině ranní kontaktoval městskou policii občan s tím, že u konkrétního domu v sídlišti Na Větrníku parkuje automobil na chodníku. Hlídka na uvedené vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑