Události ze dne 13.5.2024

14.05.2024 19:02

Po sedmé hodině ranní se dostavila na služebnu městské policie žena, jež sdělila, že na komunikaci vedoucí z Chrudimi do Slatiňan se nachází sražená srna. Strážníci uvedené zvíře, jež leželo mimo silnici, vyhledali a poté o události vyrozuměli hospodáře příslušného mysliveckého sdružení, jenž přislíbil, že učiní nezbytné kroky a srnu z místa odstraní.

V 8.30 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici V Průhonech stojí v prostoru autobusové zastávky automobil. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Devět minut po desáté hodině obdržela městská policie informaci, že před vjezdem na pozemek obyvatele ulice Čs. partyzánů parkuje cizí automobil. Po příjezdu strážníků se k tomuto vozidlu dostavila řidička, jež po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou automobil přeparkovala.

V 10.49 hodin vyjeli strážníci do jedné z místních ulic, protože její obyvatel tam zaregistroval nesprávně stojící automobily, jež zkomplikovaly její průjezdnost. Hlídka na jedno z těchto dvou vozidel umístila výzvu pro nepřítomného řidiče a s přítomným řidičem druhého z nich vyřešili strážníci dopravní přestupek na místě.

Krátce po jedenácté hodině oznámila na linku 156 ostraha supermarketu v ulici SNP, že v jejich prodejně byla nalezena cizí peněženka. Hlídka uvedený předmět, jenž obsahoval finanční hotovost i doklady, v supermarketu vyzvedla. Po telefonické domluvě byla peněženka s obsahem předána v místě bydliště její majitelce.

Ve 12.04 hodin přivolal občan strážníky do Rooseveltovy ulice, neboť tam zpozoroval automobil, jenž neoprávněně stál na vyhrazeném parkovacím místě. O chvíli později dotyčný muž oznámení odvolal s tím, že uvedené vozidlo již odjelo. Hlídka byla odvolána.

O sedmnáct minut později se obrátila na městskou policii žena s tím, že na Masarykově náměstí nesprávně stojící automobily zkomplikovaly ostatním vozidlům projetí na parkoviště. Hlídka za stěrače těchto tří vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 12.44 hodin vyjeli strážníci do supermarketu v ulici SNP, neboť ostraha uvedené prodejny na základě kamerového záznamu zjistila, že před několika dny v jejich supermarketu došlo ke krádeži drogistického zboží. Hlídka na základě poskytnutého kamerového záznamu provede šetření za účelem zjištění osoby možného pachatele tohoto činu a celou věc poté zřejmě postoupí k dořešení přestupkové komisi Městského úřadu Chrudim.

Po třinácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve Václavské ulici parkuje před vjezdem na soukromý pozemek cizí automobil. Po příjezdu strážníků se k vozidlu dostavila majitelka, jež po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou automobil přeparkovala.

Ve 14.29 hodin kontaktoval městskou policii občan, jenž sdělil, že v ulici Dr. Bartůňka stojí automobil na chodníku. Hlídka na uvedené vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Pět minut po patnácté hodině přivolal strážníky do místní ulice muž s tím, že tam nesprávně parkují automobily. Hlídka s jejich řidiči vyřešila dopravní přestupky na místě, kde poté určitou dobu setrvala, aby na dopravní situaci dohlížela.

V 18.01 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u supermarketu v ulici Obce Ležáků se zdržuje podnapilá dvojice osob, jež obtěžuje zákazníky. Při příjezdu strážníků tito orientovaní lidé seděli na lavičce a protiprávního jednání se nedopouštěli. Jakmile je hlídka poučila, vstali a společně z místa odešli.

Dvanáct minut po půlnoci vyjeli strážníci do Tovární ulice, jelikož se v okolí tamní ubytovny měli zdržovat dva opilí muži. Hlídka u příslušné budovy zastihla místního muže bez domova, jehož vykázala, orientovaného místem i časem.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑