Události ze dne 14.1.2024

17.01.2024 07:13

Po deváté hodině dopolední bylo oznámeno na linku 156, že u konkrétního bytového domu na Palackého třídě parkují nesprávně automobily. Strážníci na tři z nich umístili výzvy pro nepřítomné řidiče a s přítomným řidičem čtvrtého vozidla vyřešila hlídka dopravní přestupek na místě.

Ve 13.06 hodin vyjeli strážníci do Novoměstské ulice, neboť v jedné z tamních prodejen se bezdůvodně zdržoval bezdomovec. Hlídka dotyčného muže z budovy vykázala, orientovaného místem a časem.

O třicet minut později hlídka během pochůzkové činnosti zaregistrovala v Pardubické ulici u přechodu pro chodce ulomenou větev, jež uvízla v koruně stromu. O tomto zjištění strážníci učinili zápis do knihy závad k rychlé nápravě.

V 16.02 hodin se obrátila na městskou policii obsluha čerpací stanice v ulici Obce Ležáků s tím, že jeden z jejích zákazníků po natankování pohonných hmot do nádrže automobilu zjistil, že při sobě nemá prostředky na jejich uhrazení. Strážníkům po příjezdu dotyčný řidič sdělil, že u své platební karty již vyčerpal denní limit, což si včas neuvědomil, a poté odjel do místa bydliště, aby se po chvíli vrátil zpět s finanční hotovostí a v přítomnosti hlídky dlužnou částku uhradil. Protiprávní jednání v tomto případě strážníci neshledali.

Po osmnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že před prodejnou s rychlým občerstvením v Široké ulici hlasitě křičí muž. Hlídka prověřila příslušnou ulici a také její okolí, avšak s negativním výsledkem.

Ve 21.05 hodin byli strážníci přivoláni do Pardubické ulice, protože se tam na vozovce pohyboval muž bez domova. Hlídka tohoto místního člověka, orientovaného místem i časem, z komunikace vykázala a doporučila mu, aby přenocoval v městské ubytovně.

Dvacet dvě minuty po dvacáté druhé hodině strážníci během hlídkové činnosti zaregistrovali v Topolské ulici nesprávně zaparkované automobily. Hlídka na těchto šest vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Po páté hodině ranní informoval městskou policii občan, že na konkrétním místě v Malecké ulici nesprávně parkují automobily. Hlídka na příslušném místě zastihla jedno vozidlo, za jehož stěrač umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑