Události ze dne 14.2.2024

15.02.2024 13:08

Před osmou hodinou dopolední bylo oznámeno na linku 156, že v prostoru autobusové zastávky na Palackého třídě parkuje nesprávně automobil, jenž řidičům autobusů komplikuje zajetí do této zastávky. Strážníci provedeným šetřením zjistili, že uvedené vozidlo tam bylo nouzově odstaveno poté, co jeho řidiči policisté zakázali další jízdu. Hlídce se následně podařilo vyrozumět příbuznou dotyčného člověka, jež přislíbila, že automobil přeparkuje.

V 7.59 hodin přivolala strážníky do Topolské ulice tamní obyvatelka s tím, že v jejich bytovém domě někdo činí schválnosti, přičemž dodala, že s ostatními obyvateli domu není možné dojednat pravidla pro zamykání vstupních dveří. Hlídka oznamovatelku poučila ohledně řešení možného přestupku proti občanskému soužití a dále, jak předejít problému s uzamykáním vstupních dveří do budovy. Dotyčná žena poté sdělila, že v uvedené věci žádného šetření nežádá – k řešení jí postačilo projednání události se strážníky. Hlídka poté odjela.

Dvacet dvě minuty po osmé hodině obdržela městská policie informaci, že v jedné z prodejen ve Štěpánkově ulici došlo ke krádeži zboží. Jelikož osoba podezřelá z tohoto jednání se při příjezdu strážníků v příslušném obchodu již nenacházela, oznamovatel hlídce umožnil zhlédnout kamerový záznam z prodejny, jenž dotyčného zákazníka zachytil při činu. Strážníci na základě místní znalosti v uvedeném člověku poznali místního muže, proto následně prověřili ulice města a také ubytovací zařízení, kde se zdržuje, avšak s negativním výsledkem. Protože konzultací s PČR vyšlo najevo důvodné podezření, že dotyčný člověk se svým jednáním v tomto případě dopustil trestného činu, hlídka událost zadokumentovala a spisový materiál postoupí k řešení Policii ČR.

V 9.33 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u splavu v ulici V Průhonech, jenž se nachází v úseku mezi krytým plaveckým bazénem a zimním stadionem, někdo zřejmě poškodil provizorní chodník, jenž tam byl dočasně zbudován z důvodu probíhajících stavebních prací. Strážníci po příjezdu na místo shledali, že tam došlo k posunutí několika dílů plastových zátarasů, oddělujících zmíněný chodník od komunikace. Hlídka je umístila na původní místo, kde tyto zátarasy ustavila do správné polohy. Jelikož nejevily žádné známky poškození, strážníci následně odjeli.

Po desáté hodině vyjeli strážníci do Rooseveltovy ulice, jelikož parkovací místo, vyhrazené pro automobil tamní společnosti, neoprávněně obsadilo cizí vozidlo. Hlídka na tento automobil umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 11.02 hodin informovala městskou policii občanka, že u bytového domu v Pardubické ulici parkuje podezřelý automobil s poškozeným oknem, v jehož interiéru se nachází spící člověk. Strážníkům dotyčný muž po probuzení uvedl, že během uplynulého večera se doma pohádal s přítelkyní, jež mu následně sdělila, ať odejde přespat do jejího otevřeného vozidla. Protože uvedený automobil měl platnou technickou kontrolu, hlídka odjela.

O dvacet devět minut později bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u slepého ramene řeky v Koželužské ulici volně pobíhá pes malého vzrůstu, jehož majitel se poblíž nenachází. Strážníci po příjezdu na uvedené místo převzali od oznamovatelky již odchycené zvíře. Vzhledem k tomu, že jeho majitele se hlídce žádným způsobem nepodařilo zjistit, tohoto psíka následně přepravila do útulku v Sečské ulici, kde jej předala do péče přítomné pracovnice.

Ve 13.07 hodin byli strážníci přivoláni do budovy úřadu v Pardubické ulici, neboť se tam bezdůvodně zdržoval místní muž bez domova. Před příjezdem hlídky dotyčný člověk sám z objektu odešel.

Po šestnácté hodině se obrátil na městskou policii řidič s tím, že během jízdy zaregistroval poblíž ulice SNP, za výjezdem z města směrem k obci Kočí, podezřelý automobil stojící na komunikaci, přičemž v jeho okolí se nikdo nenacházel. Před příjezdem strážníků toto vozidlo s technickou závadou z místa odstranila odtahová služba.

Jedenáct minut před šestou hodinou ranní bylo oznámeno na linku 156, že u jednoho z domů v sídlišti Na Větrníku stojí automobil na chodníku. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑