Události ze dne 14.4.2024

15.04.2024 18:42

Krátce po deváté hodině dopolední se obrátila na městskou policii se žádostí o pomoc místní obyvatelka, neboť doma došlo k pádu jejího manžela, jemuž sama nedokázala pomoci vstát. Hlídka vyzvedla dotyčného muže po pádu nezraněného a uložila jej na lůžko, kde setrval v péči manželky.

V 11.05 hodin se dostavil na služebnu strážníků občan, jenž přítomné hlídce předal nalezené cizí klíče od automobilu a mobilní telefon s tím, že tyto věci zaregistroval odložené na zemi mezi Chrudimí a obcí Topol. Strážníci klíče i telefonní přístroj uložili do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

O několik minut později bylo oznámeno na linku 156, že u jednoho z domů v ulici Dr. Janského leží uhynulá kočka. Hlídka uvedené zvíře vyzvedla a dopravila do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde tuto kočku umístila do speciálního mrazicího boxu, odkud bude předána k odborné likvidaci.

Ve 14.53 hodin přivolal strážníky k domu ve Václavské ulici občan s tím, že tam před chvílí dva muži umístili do uzamčeného kontejnerového stání starý gauč. Hlídka po příjezdu vyhledala odpovědného majitele této pohovky, jenž se domníval, že pracovníci technických služeb odložený gauč následující den odvezou společně s dalším odpadem. Jakmile strážníci dotyčného muže poučili, přislíbil, že téhož dne gauč z místa odstraní. Strážníci v odpoledních hodinách jeho příslib ověřili a celou věc s ním dořešili.

Po šestnácté hodině informoval městskou policii občan, že na Palackého třídě zpozoroval na zemi ležícího muže s krvavým zraněním, a dodal, že k němu již přivolal Zdravotnickou záchrannou službu. Strážníci po příjezdu na místo asistovali přítomným zdravotníkům s přemístěním zraněného muže do sanitního vozu, aby byl následně dopraven do nemocnice.

V 17.57 hodin vyjeli strážníci na základě oznámení občana k pouťovým atrakcím, umístěným u hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové, protože tam znějící hudba a mluvené slovo rušily některé místní obyvatele. Po jednání hlídky s odpovědným provozovatelem těchto atrakcí dotyčný muž přislíbil, že znějící hudbu neprodleně zeslabí a následně ji zcela vypne.

Před dvacátou hodinou oznámil prostřednictvím tísňové linky místní obyvatel, že u jejich bytového domu nesprávně parkuje automobil, jenž na uvedeném místě brání ve vyjetí vozidlem z garáže a navíc stojí na zeleni. Jelikož příslušné vozidlo strážníci na uvedeném místě nezastihli, následně odjeli. O několik minut později oznamovatel opět kontaktoval městskou policii, tentokrát s tím, že hlídka na místě nic neřešila a vůbec se nedostavila na dvůr jejich domu. Strážníkům, kteří se vzápětí vrátili zpět, dotyčný muž sdělil, že si je vědom toho, že uvedený automobil již odjel pryč, avšak dodal, že stojící na dvoře u domu, hodlal celý problém s hlídkou prodiskutovat, což ovšem strážníci v dané chvíli netušili, neboť informace o tom, že mají vstoupit také do dvora a kontaktovat tam dotyčného občana, v oznámení nezazněla. Po vzájemném vyříkání celé věci s oznamovatelem hlídka opět odjela.

Ve 20.36 hodin kontaktoval městskou policii občan s tím, že zřejmě ze sousední ulice zní hlasitý křik, přičemž pojal obavu, zda tam nedošlo k protiprávnímu činu. Po konzultaci operátora městské policie se strážníky v terénu vyšlo najevo, že se v tomto případě jednalo o hlasitý projev nespokojeného oznamovatele nesprávného parkování, nikoli o probíhající konflikt mezi občany. O této skutečnosti byl dotyčný občan vyrozuměn.

Čtyři minuty před dvacátou druhou hodinou byli strážníci přivoláni do hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové, jelikož tam byly nalezeny cizí doklady, platební karta a dvě peněženky. Hlídka všechny uvedené věci v prodejně převzala a následně je uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑