Události ze dne 1.5.2024

02.05.2024 14:33

V 11.23 hodin informoval městskou policii občan, že na staveništi u kostela sv. Kateřiny silný vítr povalil drátěné oplocení, jež zasahuje do přilehlé komunikace. Strážníci ležící předmět vyzvedli a přemístili na travnatou plochu, kde jej uložili, aby nedošlo k ohrožení projíždějících automobilů či kolemjdoucích osob.

Přesně ve čtrnáct hodin byli strážníci přivoláni k domu v Široké ulici, neboť z jeho střechy silné povětří uvolnilo plech, jenž následně dopadl dolů na chodník, přičemž další plech se uvolnil do té míry, že hrozil jeho pád na zem. Hlídka na místo přivolala hasiče, již plechy na střeše uvedené budovy upevnili a zajistili. Strážníci poté telefonicky vyrozuměli majitele domu, jenž přislíbil, že zajistí opravu střechy.

Tři minuty po šestnácté hodině kontaktoval městskou policii občan s tím, že v konkrétním úseku ulice V Průhonech kráčí viditelně podnapilý muž, jenž má při sobě malé dítě. Strážníci dotyčného člověka, orientovaného místem i časem, kontaktovali, přičemž vyšlo najevo, že se právě prochází se svým příbuzným. Hlídka tohoto muže podrobila orientační dechové zkoušce s naměřenou hodnotou 1,7 promile alkoholu a následně uvedenou dvojici doprovodila do nedalekého místa bydliště matky dítěte, jež svého syna v pořádku převzala do péče.

V 19.10 hodin se dostavily na služebnu městské policie děti a předaly strážníkům cizí mobilní telefon, jež zaregistrovaly odložený u fontány v Husově ulici. Hlídka tento nález zadokumentovala. Protože na uvedený přístroj o chvíli později zavolal muž, jenž sdělil, že je synem majitele příslušného telefonu, strážníci jej informovali, kde jeho otec může svůj telefonní přístroj kdykoli vyzvednout.

Devět minut před dvacátou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že na Vlčí Hoře, v ulici Dr. Bartůňka a také ve Václavské ulici, parkují některé automobily na zeleni a na chodnících. Strážníci uvedené ulice prověřili a celkem na šest nesprávně stojících vozidel umístili výzvy pro nepřítomné řidiče. Čtyři automobily, které v této době stály na travnaté ploše, hlídka neřešila, protože příslušný pozemek je v soukromém vlastnictví.

Ve 20.18 hodin vyjeli strážníci do Rooseveltovy ulice, jelikož v tamním bytovém domě ležel na společné chodbě neznámý muž. Při příjezdu hlídky dotyčný cizinec stál na nohou, přičemž orientovaný místem i časem hledal jistou ženu, jež měla v uvedené budově bydlet. Jakmile byl informován, že zmíněná osoba žije na jiném místě, sám budovu opustil.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑