Události ze dne 16.1.2024

17.01.2024 18:53

V 11.31 hodin kontaktoval městskou policii občan s tím, že na jeho veřejně přístupném soukromém pozemku v obci Vestec dlouhodobě parkuje cizí automobil, a požádal o prověření, zda toto vozidlo nebylo odcizeno. Operátor městské policie ověřil, že příslušné vozidlo není evidováno jako odcizené a následně se pokusil oznamovatele o této skutečnosti telefonicky vyrozumět, avšak marně.

Třicet minut po osmnácté hodině se dostavil na služebnu městské policie občan, jenž strážníkům sdělil, že jistá místní žena, jež má ve své péči malé dítě, je právě pod vlivem drog, přičemž v jejím bytě se momentálně nachází několik osob, které se navzájem hádají. Dotyčný muž dále uvedl, že ohledně oznámeného užívání drog již vyrozuměl PČR, jejíž hlídka se dostaví ke služebně strážníků. Po příjezdu policistů obě složky kontaktovaly v místě bydliště dotyčnou občanku, jež byla orientovaná místem i časem a nejevila žádné známky požití omamných látek či alkoholu. V její přítomnosti se nacházel pouze kamarád, nikdo jiný v jejím bytě nebyl. Protože tato občanka sdělila, že jejího potomka právě hlídá sousedka, strážníci a policisté uvedenou informaci společně ověřili, přičemž shledali, že o dítě je řádně postaráno, a také, že ani tato druhá žena není pod vlivem alkoholu či omamných látek. Vzhledem k tomu, že v tomto případě nebylo protiprávní jednání shledáno, obě složky následně odjely pryč.

Ve 20.03 hodin bylo oznámeno na linku 156, že před jednou z garáží v ulici Bohuslava Martinů nesprávně parkuje cizí automobil, jenž jejímu majiteli znemožnil vyjetí vozidlem na komunikaci. Strážníci zjistili majitelku uvedeného automobilu a kontaktovali ji. Dotyčná žena se dostavila na místo a po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou vozidlo přeparkovala.

O sedmnáct minut později byli strážníci přivoláni do Široké ulice, protože tam na chodbě jednoho z domů postával bezdomovec. Hlídka před příjezdem k příslušné budově obdržela informaci od oznamovatelky o tom, že dotyčný člověk již dobrovolně dům opustil.

Ve 20.24 hodin se obrátil na městskou policii obyvatel obce Vestec s tím, že tam právě odchytil volně pobíhajícího psa. Strážníci zmíněné zvíře převzali a poté je dle místní znalosti v pořádku předali jeho majiteli, s nímž hlídka vyřešila přestupek na místě.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑