Události ze dne 16.2.2024

19.02.2024 19:16

V 8.13 hodin obdržela městská policie informaci, že na Tyršově náměstí parkují některé automobily na zeleni. Hlídka na uvedeném místě zastihla jedno vozidlo, za jehož stěrač umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Před devátou hodinou byli strážníci přivoláni na sídliště Na Větrníku, neboť u jednoho z tamních domů volně pobíhal pes většího vzrůstu, jehož majitel se poblíž nenacházel. Hlídka uvedené zvíře dostihla a poté na základě místní znalosti vyrozuměla jeho majitelku, jež následně svého psa zajistila. Po vyřešení přestupku na místě strážníci odjeli.

Přesně v deset hodin bylo oznámeno na linku 156, že na zahradě jisté obyvatelky Slatiňan se právě nachází dva cizí psi, jejichž přítomnosti se dotyčná žena obává. Před příjezdem strážníků k této občance informovala PČR městskou policii o tom, že v jedné ze slatiňanských ulic došlo k napadení ženy a jejího psa dvěma cizími zvířaty. Hlídka po příjezdu ke zraněné ženě na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu, přičemž jejího poraněného psa příbuzná dopravila na ošetření k veterinárnímu lékaři. Následně se na místo události dostavili policisté, již celou věc převzali k řešení. Strážníci setrvali ve Slatiňanech, kde postupovali dle dispozic PČR.

V 11.50 hodin vyjeli strážníci do ulice Dr. Václava Peška, neboť na tamním vyhrazeném parkovacím místě, určeném pro automobil invalidy, stálo cizí vozidlo. Hlídka při příjezdu uvedený automobil nezastihla.

Osm minut po poledni požádal o příjezd strážníků do supermarketu v Poděbradově ulici občan, jemuž personál této prodejny odmítl prodat láhev vína. Hlídka dotyčného muže, jenž jevil známky požití alkoholu, řádně poučila a poté jej podrobila orientační dechové zkoušce s naměřenou hodnotou 1,27 promile alkoholu. Dotyčný člověk vzal tuto skutečnost na vědomí a prodejnu v klidu opustil, orientován místem i časem.

Ve 12.55 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u konkrétního domu ve Václavské ulici leží uhynulý zajíc. Strážníci zvíře vyzvedli a dopravili do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde zajíce uložili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydán k odborné likvidaci.

Třicet pět minut po třinácté hodině se obrátil na městskou policii občan s tím, že před vjezdem na jeho pozemek, jenž se nachází na Palackého třídě, nesprávně parkuje cizí automobil. Strážníci zjistili majitelku příslušného vozidla, avšak kontaktovat ji se jim žádným způsobem nepodařilo, proto po domluvě s oznamovatelem za stěrač jejího automobilu hlídka umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 16.10 hodin byli strážníci přivoláni do Markovic, jelikož tam volně pobíhal pes. Hlídka před příjezdem do příslušné ulice obdržela informaci o tom, že zmíněné zvíře již odvedla jeho majitelka.

O čtyřicet minut později se dostavil na služebnu městské policie žák místní základní školy se svým otcem a předal strážníkům cizí mobilní telefon, který zaregistroval ležící na chodníku v Poděbradově ulici. Hlídka tento přístroj uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Po třetí hodině ranní strážníci během hlídkové činnosti zpozorovali v Čáslavské ulici, že několik lamp veřejného osvětlení nesvítí, proto tuto skutečnost zanesli do knihy závad k rychlé nápravě.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑