Události ze dne 18.5.2024

20.05.2024 19:02

Před jedenáctou hodinou dopolední kontaktoval městskou policii občan s tím, že v Kaštance ve Slatiňanech se nachází automobil zaparkovaný v místě, kde se bude otáčet koňské spřežení, jež by mohlo toto vozidlo poškodit. Po příjezdu hlídky pořadatel probíhající kulturní akce vyhlásil příslušný automobil s patřičným upozorněním. Jeho majitel na základě této výzvy své vozidlo přeparkoval.

V 11.51 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v urnovém háji ve Škroupově ulici se nachází v betonové skruži uvězněný pták. Strážníci pomocí technického vybavení uvedené mládě strakapouda vyzvedli a nezraněné je umístili k tamnímu keři, kde v pořádku oschlo.

Po poledni vyjela hlídka pod Široké schody, neboť tam občan zaregistroval nesprávně zaparkované automobily. Strážníci za stěrače těchto tři vozidel umístili výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 13.29 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u trafostanice v Družstevní ulici se nachází odložené a nezajištěné jízdní kolo. Hlídka uvedený dopravní prostředek vyzvedla a dopravila na služebnu, aby jej poté uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského  úřadu Chrudim.

Krátce před devatenáctou hodinou přivolala strážníky k jisté budově na Resselově náměstí žena s tím, že u ní leží na zemi bezdomovec. Dotyčný místem i časem orientovaný muž hlídce sdělil, že se tam ukryl před deštěm a poté v pořádku odešel pryč.

V 19.30 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Luhanově ulici ve vnitrobloku parkují nesprávně automobily. Strážníci na tři z nich umístili výzvy pro nepřítomné řidiče a s přítomným řidičem čtvrtého z nich vyřešila hlídka dopravní přestupek na místě.

Po dvacáté hodině se dostavil na služebnu městské policie občan, jenž se hodlal strážníkům k čemusi doznat. O chvíli později tento muž hlídce po příjezdu sdělil, že má problém s alkoholem a žádal radu. Strážníci doporučili, aby v uvedené věci kontaktoval především obvodního lékaře, který jej řádně poučí a doporučí léčebné kroky. Muž poté služebnu opustil.

Ve 20.39 hodin se obrátil na strážníky se žádostí o pomoc občan, jenž sdělil, že doma došlo k pádu jeho manželky, které sám nedokázal pomoci vstát. Hlídka vyzvedla dotyčnou ženu po pádu nezraněnou a uložila ji na lůžko, kde setrvala v péči manžela.

Patnáct minut před dvacátou třetí hodinou vyjeli strážníci do Průmyslové ulice k muži, jenž hodlal na služebně Policie ČR podat stížnost na konkrétního policistu, avšak, jak sdělil, nikdo z policistů s ním nechtěl jednat. Hlídka uvedenému člověku vysvětlila, aby svůj záměr odložil na následující den, kdy nebude pod vlivem alkoholu, případně aby zamýšlenou stížnost podal až v pracovní den, a to přímo u vedení PČR. Dotyčný muž vzal informaci strážníků na vědomí a z místa odešel.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑