Události ze dne 20.2.2024

21.02.2024 14:21

V 7.29 hodin byli strážníci přivoláni do ulice Bohuslava Martinů, neboť tam občan zaregistroval automobily stojící na chodníku. Hlídka na tato tři vozidla umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Po deváté hodině obdržela městská policie informaci, že v ulici K Ploché dráze parkuje automobil takovým způsobem, že řidičům ostatních vozidel komplikuje projetí. Při příjezdu hlídky byl příslušný automobil již přeparkován, přičemž průjezdnost byla obnovena.

Ve 12.28 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Novoměstské ulici poblíž budovy úřadu leží na komunikaci plynová láhev. Hlídka vozovku v okolí zmíněného objektu prověřila, avšak ležící předmět na komunikaci nezaregistrovala.

Šest minut před třináctou hodinou vyjeli strážníci do nemocnice ve Václavské ulici, jelikož se tam nacházel pacient, který se plazil na chodbě po zemi, přičemž bylo třeba dokončit jeho vyšetření. V přítomnosti hlídky se dotyčný muž, jenž tímto způsobem protestoval proti dlouhé čekací době, uklidnil a strážníci vůči němu nemuseli zasahovat. Hlídka na místě setrvala z preventivních důvodů a lékařům pouze asistovala během vyšetření tohoto pacienta.

V 15.13 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve vestibulu prodejny v Havlíčkově ulici leží na zemi bezdomovec. Hlídka po příjezdu tohoto místního muže z budovy vykázala, orientovaného místem a časem.

Po sedmnácté hodině obdržel operátor městské policie tísňový signál od občanky, jež potřebovala pomoc strážníků. Hlídka dotyčnou ženu zastihla v místě bydliště v pořádku, přičemž vyšlo najevo, že ke stisknutí tísňového tlačítka došlo omylem. Strážníci následně odjeli.

Ve 20.08 hodin se obrátil na městskou policii řidič s tím, že během jízdy automobilem po Resselově náměstí narazil do odpadkového koše. Strážníci se dostavili na místo události, aby oznamovatele poučili o nutnosti přivolání posádky SVDN PČR, jež se po chvíli dostavila k dotyčnému muži a dopravní nehodu převzala k šetření.

Krátce po dvacáté první hodině bylo oznámeno na linku 156, že na Starém náměstí ve Slatiňanech volně pobíhá kůň. Strážníci společně s oznamovatelem uvedené zvíře odchytli. Hlídka koně následně předala v místě bydliště manželce jeho majitele. Po vyřešení události strážníci odjeli.

Ve 2.06 hodin přivolal strážníky do bytového domu v Malecké ulici obyvatel, jenž na společné chodbě příslušné budovy zpozoroval bezdomovce. Hlídka tohoto mladého muže z objektu vykázala.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑