Události ze dne 21.4.2024

25.04.2024 10:51

Krátce po půl deváté se obrátil na městskou policii pracovník drah z Pardubic s tím, že v prostoru jejich vlakového nádraží byl nalezen odložený batoh s osobními věcmi jistého obyvatele Chrudimi, jehož bude třeba v místě bydliště kontaktovat s dotazem, zda své věci na příslušném nádraží vyzvedne. Strážníci dotyčného muže kontaktovali, avšak ten trval na tom, že své věci nepostrádá a že v tomto případě muselo dojít k omylu. O této skutečnosti hlídka informovala pracovníka drah, jenž sdělil, že příslušné zavazadlo bude tedy uloženo do oddělení ztrát a nálezů Magistrátu města Pardubic.

V 9.36 hodin vyjeli strážníci do Pardubické ulice, protože před tamní garáží nesprávně parkoval cizí automobil, jenž jejímu majiteli bránil ve vyjetí vozidlem na komunikaci. Hlídka zjistila majitelku příslušného automobilu a kontaktovala ji. Dotyčná žena se dostavila na místo a po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou vozidlo přeparkovala.

Před jedenáctou hodinou se dostavil na služebnu městské policie místní muž s požadavkem, aby strážníci vyhledali jeho mobilní telefon, jenž ztratil na neznámém místě, když se pohyboval ulicemi města v podnapilém stavu. Hlídka tohoto člověka poučila, že městská policie nedisponuje potřebným technickým vybavením k lokalizaci mobilních telefonů a nemůže tedy jeho žádosti vyhovět. Tuto informaci vzal muž na vědomí a služebnu opustil.

V 11.15 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Čs. armády leží na chodníku neznámý člověk, jenž nekomunikuje. Strážníci v dotyčném muži zjistili místního obyvatele, jenž jevil známky požití většího množství alkoholu, byl dezorientovaný a nebyl schopen chůze. Vzhledem k tomu, že jeho stav neumožňoval vykonání orientační dechové zkoušky, hlídka tohoto člověka dopravila služebním vozidlem na vyšetření do pardubické nemocnice. Protože během jízdy vzrůstala jeho agresivita vůči strážníkům, hlídka vůči němu použila donucovacích prostředků a na jeho horní končetiny přiložila služební pouta. Po provedeném lékařském vyšetření bylo službu konajícím lékařem rozhodnuto, že vzhledem k silné opilosti bude dotyčný muž hospitalizován v nemocnici, kde jej převzal do péče zdravotnický personál.

Jedenáct minut před polednem byli strážníci přivoláni do sídliště U Stadionu, protože tam u jednoho z domů ležel uhynulý kačer. Hlídka tohoto ptáka vyzvedla a dopravila do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde jej uložila do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydán k odborné likvidaci.

V 11.57 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u konkrétního domu v ulici Svatopluka Čecha parkují v zákazu dva automobily. Hlídka u příslušné budovy zastihla jedno vozidlo, za jehož stěrač umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑