Události ze dne 23.3.2024

26.03.2024 13:38

Po sedmé hodině dopolední se obrátila na městskou policii řidička s tím, že na silničním obchvatu města zaregistrovala poblíž sjezdu na obec Medlešice volně pobíhajícího psa, jenž se pohyboval po komunikaci. Hlídka příslušné místo i jeho okolí prověřila, avšak s negativním výsledkem.

V 9.28 hodin byli strážníci přivoláni do ulice Čs. partyzánů, jelikož k tamní restauraci někdo shodil kovové zábrany, jež byly původně umístěné na nedalekém schodišti z důvodu jeho opravy. Hlídka tyto zábrany vyzvedla a nepoškozené je přemístila na původní místo.

O patnáct minut později požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník PČR s tím, že v okolí okružní křižovatky na Bídě a poté zřejmě v Pardubické ulici, se pohybuje podezřele kličkující automobil konkrétní tovární značky. Strážníci příslušnou ulici, její okolí a také ostatní ulice města prověřili, avšak uvedené vozidlo nezaregistrovali.

Krátce před desátou hodinou informoval strážníky během pochůzkové činnosti občan, že u jedné z prodejen v ulici Čs. partyzánů stojí automobily mimo vyznačená parkovací místa. Hlídka poté za stěrače dvou vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 10.39 hodin strážníci během pochůzkové činnosti zaregistrovali v Široké ulici odložené berle. Hlídka je vyzvedla a donesla na služebnu, aby je poté uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Deset minut po jedenácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v okolí konkrétního domu v Koželužské ulici nesprávně parkuje několik automobilů. Hlídka na tato čtyři vozidla umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 11.25 hodin vyjeli strážníci do Tovární ulice, jelikož pracovník tamní společnosti zpozoroval u vrátnice odložený cizí batoh a bundu. Vzhledem k tomu, že uvedené věci byly zcela poškozené a s největší pravděpodobností určené k vyhození, hlídka zavazadlo i oděv vyzvedla a následně je uložila do příslušné nádoby na odpad.

Po šestnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve dvoře místního hotelu právě dochází k zabíjení neurčitého druhu zvířat, jenž je tam chován v klecích. Přítomný majitel tohoto podniku umožnil strážníkům i policistům vstup do všech prostor svého objektu, kde však nic oznámenému jednání nenasvědčovalo. Protože v jedné z popelnic se nacházely uložené vepřové kosti, dotyčný muž je vyjmul s tím, že je nechá odborně zlikvidovat. O zjištěných skutečnostech byl následně vyrozuměn oznamovatel.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑