Události ze dne 24.3.2024

26.03.2024 13:40

Osm minut po sedmé hodině ranní oznámila na linku 156 obsluha čerpací stanice, že v jejich areálu se zdržuje dvojice bezdomovců, jež obtěžuje zákazníky. Protože strážníci uvedené osoby v příslušné čerpací stanici nezastihli, poučili personál, jak může postupovat, pokud se tito lidé na čerpací stanici vrátí.

V 10.06 hodin byli strážníci přivoláni do ulice Svatopluka Čecha, kde před vjezdem do garáže tamních obyvatel parkoval cizí automobil a komplikoval jim vyjetí vozidlem na komunikaci. Hlídka zjistila majitele uvedeného automobilu a kontaktovala jej. Dotyčný muž se následně dostavil na místo a své vozidlo, jež zasahovalo do vjezdu příslušné garáže pouze nepatrnou částí, přeparkoval.

Devět minut před jedenáctou hodinou se obrátila na městskou policii žena s tím, že její kamarádku vyhnal manžel z domova a poté vyhodil z okna na ulici všechny její věci. Strážníci kontaktovali zmíněného muže, jenž sdělil, že mezi ním a jeho manželkou právě vyvrcholily vzájemné neshody, na základě čehož jednal uvedeným způsobem s tím, že bude žádat rozvod manželství. Hlídka vyzvala k podání vysvětlení také jeho manželku, jež sdělila, že hodlala vyhovět žádosti svého manžela a byt opustit, avšak jedině za podmínky, že s sebou vezme i jejich společného potomka, což dotyčný člověk odmítl připustit. Vzhledem k tomu, že v této události figurovalo velmi malé dítě, strážníci situaci konzultovali s úřednicí odboru sociálních věcí místního městského úřadu. Manželé se poté dohodli na tom, že oba společně se svým potomkem setrvají v bytě do následujícího dne, kdy všichni tři navštíví odbor sociálních věcí, aby byla celá věc s pomocí úředníků vyřešena. Věci ženy, jež ležely na zemi pod okny domu, muž vyzvedl a odnesl je zpět do bytu. Hlídka poté odjela.

O chvíli později vyjeli strážníci do Poděbradovy ulice, neboť u tamního supermarketu se zdržovala žena bez domova, jež pokřikovala na kolem jdoucí zákazníky a žádala od nich peníze. Hlídka u příslušné prodejny zastihla hned několik osob bez domova, jež pro nevhodné chování z místa vykázala.

V 11.49 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Malecké ulici u kontejnerů na odpad leží uhynulá kočka. Strážníci uvedené zvíře vyzvedli a dopravili do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde tuto kočku uložili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydána k odborné likvidaci.

Po patnácté hodině upozornil městskou policii obyvatel ulice Přemysla Otakara, že jeho vyhrazené parkovací místo, určené pro automobil invalidy, neoprávněně obsadilo cizí vozidlo. Před příjezdem hlídky muž oznámení odvolal s tím, že k tomuto automobilu se dostavil řidič, jenž se za své jednání omluvil a poté již z místa odjel pryč.

Dvacet minut po sedmnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u supermarketu v Poděbradově ulici se zdržuje několik zřejmě opilých bezdomovců, již se nevhodně chovají. Hlídka na uvedeném místě zastihla dvě osoby bez domova, které z okolí prodejny vykázala, orientované místem i časem.

V 17.34 hodin přivolal strážníky k obchodnímu centru ve Škroupově ulici občan, jenž tam zaregistroval automobil stojící na chodníku. Hlídka u příslušného vozidla zastihla řidiče, jenž právě vykládal náklad. Po vyřešení přestupku hlídka odjela.

Krátce po devatenácté hodině se obrátil na městskou policii muž s tím, že u jednoho z domů ve Vlčnově leží na komunikaci uhynulá kočka. Strážníci okolí příslušné budovy prověřili, avšak s negativním výsledkem.

Ve 20.29 hodin požádala strážníky o pomoc místní žena, jež uvedla, že poté, co byl její nemocný manžel přepraven z nemocnice domů, uvítala by asistenci hlídky. Strážníci prosbě vyhověli a dotyčné občance asistovali během provedení nezbytných úkonů s jejím mužem. Poté jej uložili na lůžko, kde setrval.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑