Události ze dne 27.1.2024

30.01.2024 07:15

Před desátou hodinou dopolední se obrátil na městskou policii řidič s tím, že jedno ze zaparkovaných vozidel ve Dvořákově ulici, jež nebylo zřejmě dostatečně zajištěné, se samovolně uvedlo do pohybu, následně popojelo a poté se opřelo o jeho stojící automobil. Strážníci po příjezdu na místo shledali, že uvedené vozidlo nezpůsobilo na automobilu oznamovatele žádnou škodu. Vzhledem k tomu, že majitele tohoto vozidla se hlídce nepodařilo žádným způsobem kontaktovat, jeho automobil mírně odtlačili a poté jeho kolo zajistili cihlou, aby zabránili dalšímu pohybu. O události ponechali za stěračem umístěnou písemnou zprávu. Uživatelka vozidla oznamovatele poté s jeho automobilem odjela pryč.

V 10.38 hodin oznámil na linku 156 muž, že během jízdy Rubešovou ulicí zpozoroval u odbočky do ulice K Blehovsku na komunikaci ležící peněženku. Hlídka inkriminované místo následně prověřila, avšak s negativním výsledkem.

Před třináctou hodinou přivolala strážníky do Čáslavské ulice žena s tím, že jistý muž měl zájem o její kamarádku, avšak ta se s ním nehodlala sblížit, což jí nyní dotyčný člověk klade za vinu a chová se k ní nevhodně. Po příjezdu hlídky se zmíněný muž oběma ženám za své jednání omluvil, což považovaly za dostatečný způsob řešení celé události.

Ve 13.11 hodin obdržela městská policie informaci, že ve Filištínské ulici stojí některé automobily neoprávněně na vyhrazených parkovacích místech. Hlídka tam na jedno vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Čtyři minuty před patnáctou hodinou oznámil prostřednictvím tísňové linky občan, že před svou garáží ve Hniličkově ulici zaregistroval odloženou injekční stříkačku. Hlídka tento předmět vyzvedla a dopravila k odborné likvidaci.

V 19.32 hodin vyjeli strážníci do ulice Strojařů, neboť tam parkovaly automobily na zeleni, v křižovatce a také v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Hlídka za stěrače uvedených třech vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Krátce po dvacáté hodině informoval městskou policii občan, že poblíž okružní křižovatky ve Slatiňanech, nedaleko obce Orel, volně pobíhá pes, jehož majitel se poblíž nenachází. Hlídka prověřila příslušné místo a také jeho okolí, avšak zmíněné zvíře nezaregistrovala.

Ve 20.15 hodin přivolala strážníky do sídliště U Stadionu žena s tím, že u jejich domu parkuje nesprávně jistý automobil. Hlídka u příslušné budovy zpozorovala dvě nesprávně stojící vozidla, na něž umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

O minutu později obdržel operátor městské policie tísňový signál o narušení budovy střední školy v ulici Víta Nejedlého. Hlídka tento objekt zvenčí prověřila, přičemž násilnému vniknutí nepovolané osoby dovnitř nic nenasvědčovalo.

Čtyři minuty před jednou hodinou ranní vyjeli strážníci do ulice Dr. Milady Horákové, protože tam řidič projíždějícího automobilu zaregistroval na vozovce ležící uhynulou kočku. Hlídka uvedené zvíře vyzvedla a dopravila do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde tuto kočku umístila do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydána k odborné likvidaci.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑