Události ze dne 2.7.2024

03.07.2024 08:14

V 9.25 hodin oznámila žena na linku 156, že v ulici Husova volně pobíhá černý pes menšího vzrůstu. Hlídka provedla kontrolu uvedené ulice a širšího okolí, pes však nebyl nalezen. K totožnému oznámení vyjížděla hlídka o půl hodiny později, to se měl tento pes pohybovat v okolí Masarykova náměstí. I v tomto případě se ho nepodařilo nalézt.

V 15.34 hodin přijali strážníci oznámení, v němž žena uvedla, že v ulici Tovární leží na chodníku nějaká osoba. Hlídka na místě nalezla místního bezdomovce, v době kontrole již seděl. Muž byl orientován místem i časem, schopen samostatné chůze. Po jednání s hlídkou v pořádku odešel.

I dalších sedm po sobě jdoucích oznámení se týkalo místních lidí bez domova. Občané oznamovali jejich nevhodné chování vůči kolemjdoucím, dále jejich polehávání po lavičkách, v jednom případě bylo oznámeno jejich vniknutí do železniční budovy v Nerudově ulici. Krom poslední zmíněné události byli bezdomovci po poučení a upozornění na jejich nevhodné chování vždy z místa vykázáni a bylo dohlédnuto na to, aby místo skutečně opustili. V Nerudově ulici byla provedena kontrola objektu, který byl však řádně zabezpečen. Bezdomovci se zde nenacházeli.

V 21.23 hodin se na strážníky obrátila žena, která vyslovila obavu o zdraví své sousedky,bydlící v ulici Na Větrníku, kdy z jejího bytu prý nebyl již delší dobu slyšet žádný hluk. Strážníkům otevřel syn uvedené ženy, který sdělil, že matka je z důvodu nemoci upoutána na lůžko. Strážníci dále hovořili i s touto ženou, která je ujistila, že je v pořádku. Tuto informaci hlídka následně předala oznamovatelce.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑