Události ze dne 27.5.2024

30.05.2024 12:49

V 7.40 hodin obdržela městská policie informaci, že v okružní křižovatce v ulici SNP došlo k uvolnění několika dlažebních kostek, z nichž některé ční nad komunikaci. Strážníci tyto nebezpečně vyčnívající kostky vyzvedli a umístili je na bezpečné místo mimo vozovku. O zjištěné závadě hlídka následně vyrozuměla příslušného správce komunikace.

Krátce po deváté hodině se obrátila na strážníky pracovnice místní firmy s tím, že na soukromém parkovišti v majetku jejich společnosti v Pardubické ulici dlouhodobě parkuje cizí automobil. Hlídka zjistila majitelku uvedeného vozidla a kontaktovala ji. Dotyčná žena v telefonickém rozhovoru sdělila, že svůj automobil před několika dny předala do autoservisu, a dodala, že netuší, kdo a proč její vozidlo na tomto soukromém parkovišti odstavil. Protože majitelka na závěr přislíbila, že nejpozději do týdne automobil z parkoviště odstraní, strážníci toto sdělení tlumočili oznamovatelce, jež s návrhem souhlasila.

V 9.08 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na náměstí U Vodárny nesprávně parkují automobily, a dále, že došlo ke zhoršení průjezdnosti Havlíčkovy ulice, a to především v úseku u budovy tamní zdravotní pojišťovny a také pod Širokými schody. Hlídka příslušná místa prověřila, avšak na zmíněném náměstí se v té době žádné stojící vozidlo nenacházelo a průjezdnost Havlíčkovy ulice byla zachována.

Dvě minuty po desáté hodině požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník PČR, neboť bylo třeba, aby strážníci prověřili informaci občana, že před jedním z domů v ulici Strojařů sedí na lavičce dva chlapci se školními batohy, přičemž by v tuto dobu měli být pravděpodobně ve škole. Hlídka po příjezdu tyto dva cizí státní příslušníky v nezletilém věku přepravila do místa bydliště jejich matky, jež sdělila, že měla své syny na uvedeném místě vyzvednout, avšak toto opomenula učinit, proto na lavičce vyčkávali na její příjezd. Dotyčná žena své potomky v pořádku převzala a strážníci zjištěné skutečnosti předali Policii ČR.

V 11.11 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Malecké ulici stojí neoprávněně automobil na vyhrazeném parkovacím místě, určeném pro vozidlo invalidy. Hlídka za stěrač tohoto automobilu umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Krátce po půl třetí vyjeli strážníci na Tyršovo náměstí, protože tam automobily parkovaly na zeleni. Hlídka na tři z nich umístila výzvy pro nepřítomné řidiče a s přítomným řidičem čtvrtého vozidla vyřešili strážníci přestupek na místě.

Ve 14.59 hodin kontaktovala městskou policii občanka s tím, že ulicí V Průhonech právě projel nákladní automobil, přestože tam pro tyto automobily platí zákaz vjezdu, jenž poté pokračoval v jízdě do ulice Vrchlického. Strážníci o chvíli později toto nákladní vozidlo vyhledali stojící u jedné z místních prodejen. Jeho řidič se za své počínání omluvil s tím, že ulicemi města projížděl podle navigace. Hlídka jeho počínání vyřešila na místě a poté jej poučila o vhodné objízdné trase k příslušnému obchodu.

Po šestnácté hodině byli strážníci přivoláni do ulice Čs. armády, kde se před budovou vlakového nádraží zdržovala skupina mladých lidí, již poslouchali hlasitě znějící reprodukovanou hudbu. V přítomnosti hlídky majitel přenosného reproduktoru hudbu ztišil a následně z místa odešel. Ostatní přítomné osoby strážníci řádně poučili, aby ve svém okolí udržovaly pořádek a zdržely se nevhodného chování.

V 16.39 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u jedné z prodejen ve Slatiňanech se právě zdržuje volně pobíhající pes většího vzrůstu, jehož majitel se poblíž nenachází. O chvíli později oznamovatelka opět kontaktovala městskou policii s upřesněním, že k uvedenému zvířeti se dostavil neznámý muž, jenž prostřednictvím telefonního čísla uvedeného na obojku kontaktoval jeho majitele, který dotyčnému člověku přislíbil, že svého psa okamžitě zajistí a odvede. Při příjezdu hlídky se u příslušného obchodu ani v jeho okolí již zmíněné zvíře nenacházelo, proto strážníci odjeli.

Pět minut před devatenáctou hodinou vyjeli strážníci k obchodnímu centru na Borzně, protože tam mělo dojít k problému mezi kolemjdoucím občanem a přítomnými bezdomovci. Hlídka na uvedeném místě oznamovatele ani osoby bez domova nezaregistrovala. Přítomné dvě skupinky lidí v klidu navzájem komunikovaly, přičemž nikdo z nich nejevil známky požití alkoholu. Vzhledem k tomu, že o údajném konfliktu žádná z přítomných osob nevěděla, strážníci odjeli.

Ve 20.15 hodin obdržela městská policie informaci, že v ulici Čs. armády někdo poškodil skleněnou výplň vstupních dveří bytového domu. Hlídka tuto událost zadokumentovala a následně provede potřebná šetření. Dle jejich výsledků bude v celé věci dále postupováno.

Po půl desáté byli strážníci přivoláni do hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové, protože tam byla nalezena cizí peněženka, jež obsahovala pouze dvě klubové fitness karty. Hlídka v příslušné prodejně uvedené věci vyzvedla a poté je uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Ve 2.29 hodin oznámila prostřednictvím tísňové linky žena, že z ulice Dr. Václava Peška zaslechla zvuk rozbíjeného skla, přičemž pojala obavu, zda se někdo nedostává násilím do některého ze sklepů bytových domů. Hlídka prověřila příslušnou lokalitu, avšak poškozené sklo či protiprávní jednání tam nezaregistrovala.

Dvacet pět minut po páté hodině ranní se obrátila na městskou policii občanka s tím, že v ulici U Parku zpozorovala před vchodem do budovy střední školy na zemi ležícího bezdomovce. Jakmile hlídka dotyčného muže probudila, orientovaný místem i časem odešel pryč.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑