Události ze dne 28.1.2024

30.01.2024 13:10

V 9.35 hodin strážníci během hlídkové činnosti zaregistrovali poblíž železničního přejezdu v ulici Obce Ležáků na zemi ležícího muže. Jelikož dotyčný člověk z Hlinska jevil známky požití většího množství alkoholu, hlídka jej podrobila orientační dechové zkoušce s naměřenou hodnotou 1,17 promile alkoholu. Protože dotyčný muž při pádu na zem utrpěl poranění hlavy, byla na místo přivolána Zdravotnická záchranná služba, jejíž posádka jej převzala do péče.

O pět minut později bylo oznámeno na linku 156, že v okolí hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové volně pobíhá pes menšího vzrůstu, jehož majitel se poblíž nenachází. Hlídka prověřila okolí příslušné prodejny a poté i celou lokalitu, avšak s negativním výsledkem.

Krátce po třinácté hodině se obrátila na městskou policii občanka s tím, že v Presích zpozorovala na komunikaci volně pobíhajícího psíka, přičemž dodala, že v jeho blízkosti setrvá do příjezdu strážníků. Hlídce, jež se dostavila na příslušné místo, se nepodařilo k tomuto zvířeti přiblížit na potřebnou vzdálenost k použití odchytové pomůcky a pes následně odběhl pryč. Strážníci jej následovali, avšak zvíře po chvíli vběhlo poškozeným oplocením na soukromý pozemek nedalekého domu, kde se ukrylo. Obyvatele této budovy se hlídce nepodařilo kontaktovat, proto poté odjela.

V 16.52 hodin přivolal strážníky do Dvořákovy ulice občan, jenž tam zaregistroval stojící automobil s rozsvícenými světlomety, přestože v jeho okolí se nikdo nenacházel. Hlídka zjistila majitelku uvedeného vozidla, avšak kontaktovat ji se jí žádným způsobem nepodařilo.

Přesně v sedmnáct hodin upozornila městskou policii žena, že na parkovišti u zimního stadionu v ulici V Průhonech leží na zemi neznámý člověk, jenž nekomunikuje. Vzhledem k momentálnímu vytížení strážníků operátor městské policie tuto informaci předal Policii ČR, jež k dotyčnému muži vyslala hlídku.

Ve 20 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Dašické ulici za areálem tamní společnosti rozdělali bezdomovci oheň. Strážníci na uvedeném místě zastihli muže a ženu bez domova, avšak oheň v jejich okolí nehořel. Hlídka tyto osoby poučila a následně odjela.

O čtrnáct minut později se obrátila na městskou policii se žádostí o pomoc obyvatelka panelového domu na Palackého třídě s tím, že ze svého bytu slyší, kterak se neznámá osoba právě pokouší otevřít zámek dveří a vstoupit do jejího bytu. Strážníci, již se dostavili na místo, žádnou osobu ani stopy mechanického poškození příslušného zámku dveří neshledali, proto následně prověřili všechny společné prostory této budovy, avšak podezřelou osobu nezaregistrovali.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑