Události ze dne 29.4.2024

30.04.2024 13:38

V 9.20 hodin se obrátila na městskou policii občanka s tím, že její známá byla předchozího dne v ulicích města pokousána cizím psem, jehož majitele znala, avšak měla obavu sama jej kontaktovat a událost s ním řešit. Strážníci na příslušné adrese oslovili obyvatele jednoho z bytů, kteří sdělili, že jejich matka, majitelka zmíněného zvířete, je momentálně hospitalizovaná v nemocnici. Hlídka poté jednala telefonicky s dotyčnou ženou, jež přislíbila, že jakmile bude ze zdravotnického zařízení propuštěná, zkontaktuje městskou policii, aby s ní mohl být sepsán zápis o podaném vysvětlení a celá věc dořešena.

Krátce po desáté hodině byli strážníci přivoláni do Korbářovy ulice, kde před garáží tamního obyvatele nesprávně parkoval cizí automobil, jenž mu znemožnil vyjetí vozidlem na komunikaci. Hlídka zjistila majitelku uvedeného automobilu a kontaktovala ji. Dotyčná žena se dostavila na místo a po vyřešení dopravního přestupku se strážníky vozidlo přeparkovala.

V 10.36 hodin bylo oznámeno na linku 156, že přímo u jednoho ze železničních přejezdů ve Slatiňanech se volně pohybuje želva. Hlídka prověřila příslušné místo a také jeho okolí, avšak uvedené zvíře tam nezaregistrovala.

O čtrnáct minut později obdržela městská policie informaci, že na zahradě jistého domu v ulici SNP se nachází uvázaný pes, jenž může být ohrožen na zdraví či na životě. Při příjezdu strážníků se u tohoto zvířete nacházela kamarádka jeho majitelky, jež byla právě v zaměstnání. Přítomná žena sdělila, že byla kamarádkou požádána, aby psa uvolnila a odvedla jej do budovy. Vzhledem k tomu, že uvedené zvíře mělo během pobytu na zahradě zajištěný dostatek potravy i vody a nejevilo známky špatného zacházení, hlídka odjela.

Ve 14.44 hodin vyjeli strážníci do Městského parku, jelikož před tamní budovou ležel na zemi bezdomovec. Hlídka tohoto spícího muže probudila a z místa vykázala, orientovaného místem i časem.

Po sedmnácté hodině kontaktoval městskou policii občan s tím, že v Novoměstské ulici nalezl cizí klíče, jež hodlal předat strážníkům. Hlídka příslušné dva klíče na kovovém kroužku od muže převzala a uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

V 17.22 hodin požádal strážníky o pomoc místní muž, jehož manželka právě na zahradě vyklouzla z invalidního vozíku na zem a on jí sám nedokázal pomoci. Hlídka společně s dotyčným mužem ležící ženu vyzvedla po pádu nezraněnou, usadila ji zpět do vozíku a následně ji v pořádku dopravila na terasu jejich domu, kde setrvala v péči manžela.

Pět minut před dvacátou druhou hodinou se obrátil na městskou policii jiný občan s tím, že doma došlo k pádu jeho manželky, které sám nedokázal pomoci vstát. Hlídka společně s oznamovatelem vyzvedla jeho ženu po pádu ze země nezraněnou a v pořádku ji uložila na lůžko, kde setrvala.

Ve 22.16 hodin strážníci během hlídkové činnosti zaregistrovali, že od křižovatky ulic Průmyslové a Strojařů směrem do průmyslové zóny nesvítí lampy veřejného osvětlení. Tuto skutečnost hlídka zanesla do knihy závad ke včasné nápravě.

Před třetí hodinou ranní strážníci ve Václavské ulici zpozorovali stojící automobil s otevřenými dveřmi, přičemž v jeho okolí se nikdo nenacházel. Hlídka zjistila majitele tohoto vozidla, avšak kontaktovat jej v místě bydliště nebo telefonicky se jí nepodařilo, proto otevřené dveře automobilu zajistila uzavřením a poté z místa odjela.

Ve 3.36 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici Bohuslava Martinů parkuje několik automobilů na chodníku. Hlídka na těchto pět vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑