Události ze dne 31.1.2024

01.02.2024 12:48

Ráno v sedm hodin se dostavil na služebnu městské policie občan, jenž poukázal na nesprávně zaparkované automobily v jedné z místních ulic a požádal strážníky o řešení tohoto stavu. Hlídka přislíbila, že na místě provede namátkové kontroly. Městská policie následně během této činnosti umístila na jedno vozidlo výzvu pro nepřítomného řidiče.

O půl desáté byli strážníci přivoláni na Palackého třídu, jelikož tam u jisté budovy parkoval automobil na zeleni. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Krátce po desáté hodině bylo oznámeno na linku 156, že u panelového domu ve Fibichově ulici stojí nesprávně několik automobilů, jež blokují příjezdovou cestu k tomuto domu. Hlídka na uvedeném místě zastihla osm zaparkovaných vozidel, na která umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 10.22 hodin vyjeli strážníci do Luhanovy ulice, protože tam občan zpozoroval cizí automobil, jenž stál v místě za dopravní zákazovou značkou. Hlídka za stěrač tohoto vozidla také umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

O čtyři minuty později se obrátila na městskou policii řidička s tím, že u jedné z prodejen v Poděbradově ulici její automobil zablokovalo cizí nesprávně zaparkované vozidlo. Hlídka, jež vyjela na příslušné místo, před příjezdem obdržela informaci o tom, že zmíněný automobil již odjel pryč. Oznamovatelka poté se svým vozidlem z parkovacího místa vyjela.

V 10.32 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Pardubické ulici u výměníku tepla stojí automobil na zeleni. Hlídka na takto zaparkované vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po patnácté hodině požádala strážníky o spolupráci Policie ČR s tím, že bude třeba, aby hlídka asistovala policistům během zásahu v průmyslové zóně v Průmyslové ulici. Strážníci této žádosti vyhověli, přičemž na místě postupovali dle dispozic PČR.

V 19.32 hodin se dostavil na služebnu městské policie občan, jenž poukázal na to, že v ulicích Štěpánkova a Čelakovského parkují některé automobily nesprávně. Hlídka o chvíli později na těchto pět vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Po páté hodině ranní bylo oznámeno na linku 156, že u jednoho z domů v ulici Na Kopci postávají bezdomovci, již na sebe hlasitě křičí. Hlídka po vyřešení přestupku dotyčné lidi, orientované místem a časem, z místa vykázala.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑