Události ze dne 3.5.2024

06.05.2024 18:23

V devět hodin upozornil městskou policii muž, že u garáží v Janderově se nachází dlouhodobě umístěný kontejner, k němuž někdo nyní odložil gauč. Strážníci dle katastru nemovitostí zjistili, že uvedené místo je soukromým pozemkem ve společném vlastnictví několika osob. Hlídka následně kontaktovala jednu z nich, která strážníky odkázala na konkrétního pracovníka, jenž sdělil, že uvedený kontejner tam byl dočasně umístěn z důvodu provádění stavebních prací a že jeho odstranění zajistí po skončení těchto prací příslušná firma. Strážníci vyrozuměli oznamovatele o tom, že zmíněný odložený nábytek se nachází na soukromém pozemku, jehož majitele na tuto skutečnost upozorní.

V 9.30 hodin přivolal strážníky do ulice Čs. armády občan s tím, že cizí nesprávně stojící vozidlo mu znemožnilo vyjetí automobilem z parkoviště. Po příjezdu hlídky se k tomuto vozidlu dostavil řidič, jenž po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou automobil přeparkoval.

O minutu později bylo oznámeno na linku 156, že u mostu v Podfortenské ulici se nachází odložený pytel s odpadky. Vzhledem k tomu, že původce tohoto odpadu se provedeným šetřením hlídce nepodařilo zjistit, byla vyrozuměna pracovnice technických služeb, jež přislíbila zajištění úklidu tohoto odpadu.

V 9.58 hodin se obrátil na městskou policii pracovník společnosti provádějící opravu chodníku v ulici Čs. armády s tím, že v místě, kde bude prováděna oprava, stojí automobil, jenž bude třeba přeparkovat, protože brání v provedení prací. Strážníci zjistili majitele příslušného vozidla a kontaktovali jej. Dotyčný muž, jenž se právě nacházel mimo Chrudim, přislíbil, že následující den, jakmile se vrátí domů, svůj automobil přeparkuje. Tuto informaci hlídka následně předala oznamovateli, jenž ji vzal na vědomí s tím, že následující den příslib řidiče ověří.

Dvacet čtyři minuty po desáté hodině strážníci během pochůzkové činnosti shledali, že u dopravního semaforu v křižovatce ulic Rooseveltova a Palackého třída nefunguje světelný signál zelené barvy určený chodcům. O této závadě byl informován příslušný pracovník technických služeb, jenž přislíbil, že zjedná nápravu.

Ve 12.20 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u prodejny ve Štěpánkově ulici leží na zemi bezdomovec. V přítomnosti hlídky dotyčný člověk vstal a orientován místem i časem odešel pryč.

O dvacet šest minut později obdržela městská policie informaci, že v okružní křižovatce u nemocnice ve Václavské ulici se pohybuje podezřelý automobil s prázdnou pneumatikou, jenž dokonce najel na obrubník, přičemž jeho řidič může být pod vlivem alkoholu. Strážníci řidiče tohoto vozidla, jež stálo na uvedeném místě, podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s naměřenou hodnotou nula promile. Vzápětí se na místo události dostavili také hasiči. Hlídka poté usměrňovala dopravu do příjezdu policistů, již tuto dopravní nehodu převzali k šetření.

V 15.41 hodin vyjeli strážníci do Sobětuch, kde žena odchytla cizího volně pobíhajícího psa. Protože hlídka na základě místní znalosti věděla, kdo je jeho majitelem, dotyčného muže kontaktovala s tím, aby své zvíře vyzvedl. O chvíli později, po vyřešení přestupku s hlídkou, tento člověk svého psa v pořádku převzal.

O tři minuty později bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Vrchlického stojí čtyři automobily v místě, kde platí zákaz zastavení. Hlídka na uvedeném místě zastihla jedno vozidlo, za jehož stěrač umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 16.53 hodin informoval městskou policii obyvatel ulice Čs. partyzánů, že před vjezdem na jeho pozemek nesprávně parkuje cizí automobil. Strážníci u příslušného vozidla zastihli řidičku, jež po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou automobil přeparkovala.

Před devatenáctou hodinou přivolal strážníky do náměstí U Vodárny občan s tím, že tam nesprávně parkují automobily. Hlídka na uvedeném náměstí shledala jedno stojící vozidlo, na něž umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 19.19 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na parkovišti na Školním náměstí stojí automobil s nastartovaným motorem a s blikajícími světlomety. Po příjezdu strážníků se k tomuto vozidlu dostavila majitelka, jež sdělila, že po příjezdu ze zaměstnání opomenula zaparkovaný automobil uzavřít a vypnout motor. Dotyčná žena vozidlo poté zajistila.

Krátce po dvacáté hodině požádal strážníky o pomoc pracovník zařízení pro seniory v Soukenické ulici, neboť tam došlo k pádu klienta, jemuž sám nedokázal pomoci vstát. Hlídka zmíněného muže vyzvedla po pádu nezraněného a uložila jej na lůžko, kde setrval v péči přítomného pracovníka.

Ve 20.55 hodin kontaktovala městskou policii občanka s tím, že na parkovišti v sídlišti U Stadionu stojí dodávkový automobil s otevřenými bočními dveřmi. Vzhledem k tomu, že majitele tohoto vozidla se strážníkům nepodařilo kontaktovat, dveře jeho automobilu zajistili uzavřením, přičemž za stěrač umístili písemnou informaci pro řidiče.

Před půl jedenáctou bylo oznámeno na linku 156, že na Resselově náměstí dochází k rušení nočního klidu hlukem, jenž vychází z konkrétního podniku. Strážníci shledali, že vstupní dveře této restaurace byly otevřené, přičemž mluvené slovo znělo ven na náměstí. Po vyřešení přestupku na místě přítomná obsluha dveře podniku uzavřela.

Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli strážníci do ulice V Tejnecku, protože tam docházelo k rušení nočního klidu hlasitě znějící hudbou, jež vycházela z otevřeného okna tamní budovy. Hlídka s odpovědnou osobou vyřešila přestupek na místě a poté odjela.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑